Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αρκάς: Η «καλημέρα» της Κυριακής και η ταβέρνα «Η Κιβωτός»

Αρκάς: Η «καλημέρα» της Κυριακής και η ταβέρνα «Η Κιβωτός»

Με όλες τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίζει ο Νώε μέχρι να καταφέρει να γεμίσει την κιβωτό, έρχεται η σημερινή «καλημέρα» του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά.

Ο Νώε συνεχίζει να μας λέει «καλημέρα», αλλά και να μας παρουσιάζει τις δυσκολίες αλά Ελληνικά που αντιμετωπίζει για να γεμίσει την Κιβωτό μέσα από το πενάκι του Αρκά.

Στη σημερινή του έμπνευση ο γνωστός σκιτσογράφος μας δείχνει τον Νώε που κάθεται έξω από την Κιβωτό, όταν πετάγεται από την πόρτα ένα λιοντάρι και του φωνάζει: «Μάστορα, άλλο ένα ζευγάρι αντιλόπες και τρεις μπύρες». Όλα τα λεφτά, το γεμάτο έκπληξη βλέμμα του Νώε, που δεν κατάλαβε από που του ήρθε η ατάκα.

Αν κρίνουμε από το… αίμα σε χέρια και πρόσωπο του λιονταριού δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβουμε τι απέγινε το πρώτο ζευγάρι από αντιλόπες. Όσο για το «μάστορα» και τις «τρεις μπύρες»; Οι περισσότεροι από εμάς, σίγουρα κάποια στιγμή, έχουμε πετύχει και ακούσει σε μια ταβέρνα κάποιον από τη διπλανή παρέα (ή ακόμα και τη δική μας) να φωνάζει χαρούμενα στον σερβιτόρο «άλλη μια γύρα παϊδάκια και μπύρες». Γιατί, όταν περνάς καλά, δεν κρύβεται.

Δείτε ολόκληρο το σκίτσο:

Η σημερινή έμπνευση του Αρκά έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Νώε μέχρι να κατασκευάσει την Κιβωτό: από την κράτηση που δεν έκαναν οι δεινόσαυροι μέχρι το λιοντάρι που ήθελε να περάσει και γυναίκα και ερωμένη στην Κιβωτό.

Only in

Αληθινός, ασυμβίβαστος, πολυτάλαντος: Τέσσερις δεκαετίες χωρίς τον Μάνο Κατράκη

Από την φτώχεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από το σανίδι στην αντίσταση. Από την καταξίωση στον μεγάλο έρωτα. Ο Μάνος Κατράκης έζησε τη ζωή του με τους δικούς του όρους και κανόνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024