Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (08/09) στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτήμα με ελιές, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε δύσβατο σημείο μεταξύ των περιοχών Νάπης και Μανταμάδου του νησιού.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση κατάσβεσης προτού λάβει διαστάσεις.

Επικίνδυνο «κοκτέιλ» ξηρασία και ισχυροί άνεμοι – Επί τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες -λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της ξηρασίας- οι πυροσβέστες κατέβαλαν κάθε δυνατή πρποσπάθεια για να ελέγξουν το μέτωπο πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Για αυτό, στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν για την κατάσβεση δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, στη «μάχη» της κατάσβεσης ρίχτηκαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα 14 πυροσβέστες τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν από αέρος πυροσβεστικό ελικόπτερο και αεροσκάφη πετζετέλ. Εν τέλη κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες ως το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Ανδρέας Αξής: «Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά σε μικρή έκταση με ελιές έχει ήδη οριοθετηθεί» μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο οι προσπάθειες των πυροσβεστών για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζονται.

Η αιτία για την οποία εκδηλώθηκαν οι φλόγες παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.