Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λιβαδειά: Σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας που «πιάστηκε» σε πόρτα τρένου – Σύρθηκε για 50 μέτρα

Λιβαδειά: Σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας που «πιάστηκε» σε πόρτα τρένου – Σύρθηκε για 50 μέτρα

Η γυναίκα γλίτωσε τελευταία στιγμή από τα χειρότερα, με ελαφρά τραύματα - «Μαμά μου!» φώναζε το παιδί που είδε την μητέρα του να σέρνεται - Τι καταγγέλλει πρώην βουλευτής της ΝΔ και αυτόπτης μάρτυρας

Παρ’ ολίγον τραγωδία θα σημειωνόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, χθες Σάββατο (07/09), όταν μία επιβάτιδα «πιάστηκε» στις πόρτες του τρένου και παρασύρθηκε, στην προσπάθειά της να αποβιβαστεί από αυτό.

Σοκάρει η περιγραφή της γυναίκας -και μητέρας τριών παιδιών- για την περιπέτεια που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αφού ο μηχανοδηγός έκλεισε τις πόρτες και πήγε να βάλει μπροστά το τρένο, πριν αυτή προλάβει να κατέβει.

«Βοήθεια, σταματήστε»

Όπως επισημαίνει και η ίδια, ο μόνος λόγος που σώθηκε ήταν ότι άλλοι επιβάτες του τρένου ξεκίνησαν να φωνάζουν «βοήθεια, σταματήστε» στον μηχανοδηγό, αλλιώς «θα έπαιρνε και εμένα μαζί του» λέει και ανατριχιάζει.

«Μόλις πήγα να κατέβω από το τρένο, κατέβασα τη μικρή και πήγα να φύγω κι εγώ, αλλά έφυγε το τρένο. Φωνάζαμε “βοήθεια, βοήθεια, ανοίξτε την πόρτα” και δεν μας άκουγαν. Κάποιοι κύριοι φώναξαν και σταμάτησε (σ.σ. το τρένο). Αλλιώς, θα έπαιρνε και εμένα μαζί του», αποκαλύπτει, μιλώντας στον Alpha.

Σύρθηκε για τουλάχιστον 50 μέτρα – Τι καταγγέλλει πρώην βουλευτής της ΝΔ και αυτόπτης μάρτυρας

Σύμφωνα με καταγγελία στο MEGA του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, η αμαξοστοιχία συνέχισε κανονικά την πορεία της με την εγκλωβισμένη στην ανοιχτή πόρτα γυναίκα, για τουλάχιστον 50 μέτρα, πριν τελικά ακινητοποιηθεί από τις φωνές όσων παρακολουθούσαν το περιστατικό.

«Ήμουν παρών στο συμβάν, είχα κατέβει να πάρω τον γιο μου που ερχόταν με το ίδιο τρένο. Κάποια στιγμή ακούω ένα μικρό να φωνάζει ”μαμά μου! Μαμά μου!” και βλέπω το τρένο να έχει ξεκινήσει και να σέρνει μια κυρία με ένα παιδί στα χέρια κι ένα άλλο μικρό να είναι μέσα. Δεν έχει αναπτύξει ευτυχώς ακόμα ταχύτητα, φωνάζουμε και στα 50 περίπου μέτρα νομίζω, σταματήσανε κι έσερνε την κυρία αυτή», περιέγραψε ο κ. Κουτσούμπας.

«Ξεκίνησε το τρένο χωρίς να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από τους υπεύθυνους, αν έχουν κατέβει όλοι οι επιβάτες» – Η γυναίκα γλίτωσε από τα χειρότερα με ελαφρά τραύματα

Όταν τελικά το τρένο σταμάτησε, η γυναίκα σοκαρισμένη, ευτυχώς μόνο με ελαφρά τραύματα κατάφερε να απεγκλωβιστεί. Το τρένο, πριν φθάσει η αστυνομία συνέχισε την πορεία του.

«Εγώ φοβήθηκα μήπως έχει πατήσει και το παιδί μου. Αν δεν ήμασταν κι εμείς, θα την έσερνε ακόμα παραπάνω και θα είχε τελειώσει. Ξεκίνησε το τρένο χωρίς να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από τους υπεύθυνους, αν έχουν κατέβει όλοι οι επιβάτες. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, μηχανισμοί ασφαλείας να μην ξαναγίνουν τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Ο μηχανοδηγός δεν σταμάτησε – Παρέμβαση εισαγγελέα

Η αμαξοστοιχία συνέχισε το ταξίδι της προς Θεσσαλονίκη σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά τελικά ο μηχανοδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει στον επόμενο σταθμό μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα. Μηχανοδηγός και επόπτης συνελήφθησαν προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Η Hellenic Train για το σοβαρό ατύχημα στη Λιβαδειά

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια», είπε με ανακοίνωσή της η Hellenic Train.

Το τρένο ακινητοποιήθηκε στον επόμενο σταθμό με την αστυνομία να περνά χειροπέδες στον μηχανοδηγό και στον προϊστάμενο της αμαξοστοιχίας. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να υποβληθούν σε έλεγχο μέθης, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αύριο ξεκινά έλεγχος από την επιτροπή διερεύνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train:

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε στον ΣΣ Λιβαδειάς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός». Και καταλήγει «βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».

Only in

Τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή και τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το επικείμενο συνέδριο και οι υποψηφιότητες για τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024