Σκληρή γλώσσα επέλεξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος, για την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει αυξήσεις στους ένστολους 20% στη νυχτερινή αποζημίωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 88ης ΔΕΘ τόνισε πως «δεν έχω έρθει με καλάθι παροχών» αλλά πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα λάβει σειρά μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των εισοδημάτων.

20% αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης σε στρατό, πυροσβεστική, αστυνομία

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως «αυξάνεται κατά  20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης σε στρατό, πυροσβεστική, αστυνομία».

«Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει»

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού όχι μόνο δεν ικανοποίησαν αλλά προκάλεσαν και την οργή του προέδρου της ΠΟΑΣΥ που θέλησε να μιλήσει «ξεκάθαρα και χωρίς όμορφα και στρογγυλά λόγια». Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πως «θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν, αλλά για να υπάρξει ντροπή πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και συναίσθηση του τι λες και τι κάνεις».

Το σχόλιο του συνδικαλιστή είναι ιδιαίτερα αιχμηρό. «Νομίζετε ότι μπορείτε να εξευτελίζετε τους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Ακούστε το λοιπόν μια και καλή….

Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους…», γράφει.

Και καταλήγει: Γιατί δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς μας… Γιατί στην τελική δεν αξίζετε ούτε 40 cents…».