Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ευρώπη: Επτά προορισμοί για όσους λατρεύουν το περπάτημα

Ευρώπη: Επτά προορισμοί για όσους λατρεύουν το περπάτημα

Ποιές πόλεις προτέινονται για όσους αγαπούν το περπάτημα ή θέλουν να αποφύγουν τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Ζακ Ρουσσώ έλεγε πως για να γνωρίσεις ένα μέρος πρέπει να το περπατήσεις. Επιπλέον, εδώ και χρόνια επικρατεί η φήμη ότι για να διατηρηθεί κάποιος υγιής θα πρέπει να κάνει 10.000 βήματα ημερησίως. Οι μελέτες δίνουν και παίρνουν για το αν η δεύτερη άποψη είναι ορθή, για την πρώτη όμως είμαστε σίγουροι πως ο Γάλλος δεν είχε άδικο. Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις ένα μέρος.

Ανεξαρτήτως, λοιπόν, με το αν θεωρείτε ότι θέλετε να κάνετε 10.000 βήματα ημερησίως ή όχι, σίγουρα το να περιηγηθείτε σε ένα μέρος χρησιμοποιώντας τα πόδια σας σημαίνει πως θα γνωρίσετε τους ρυθμούς της πόλης, θα δείτε αν οι άνθρωποι εκεί βιάζονται και κινούνται ανώνυμα ή αν η παρουσία σας εκεί θα γίνει γνωστή σε όλο το χωριό, θα αφήσετε τις ευωδιές να σας καθοδηγήσουν σε έναν όμορφο κήπο ή μια ταβέρνα, βρε αδερφέ, της προκοπής.

Μαζέψαμε, λοιπόν τις πόλεις που προτείνονται για τέτοιου είδους περιηγήσεις για όσους δηλώνουν περιπατητές ή για όσους θέλουν απλά να βρίσκονται σε μία πόλη όπου οι αποστάσεις είναι τέτοιες που δε χρειάζονται μέσα μεταφοράς.

Σεβίλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη είναι μια πόλη φτιαγμένη για περπάτημα , καθώς οι δαιδαλώδεις δρόμοι στον ιστορικό πυρήνα της πόλης είναι τόσο στενοί που απαγορεύουν την κυκλοφορία των περισσότερων οχημάτων.

Τα λιθόστρωτα καλντερίμια χωρίς κίνηση, οι παραποτάμιοι πεζόδρομοι, τα πάρκα και οι πλατείες σημαίνουν ότι υπάρχουν πολλά σημεία αναφοράς για να αποφύγετε να χαθείτε.

Σεβίλη

Φωτογραφία από την πόλη της Σεβίλης.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Η  Στοκχόλμη αποτελεί έναν αξιόλογο προορισμό που αξίζει να περπατήσετε. Είναι μια πόλη πλούσια σε πράσινο και πολιτισμό – και φανταστική για εξερεύνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο. Οι καλοκαιρινές ημέρες της σουηδικής πρωτεύουσας διαρκούν πολύ κι έτσι είναι ιδανικές για περιπάτους, ενώ τον Δεκέμβριο μπορείτε να περιπλανηθείτε στις φιλόξενες, ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές. Τέλος, η αρχιτεκτονική της Στοκχόλμης, η γαστρονομική της σκηνή, τα μουσεία και οι γκαλερί της αξίζουν να εξερευνηθούν.

Στοκχόλμη

Φωτογραφία από την πόλη της Στοκχόλμης.

Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο

Η συμπαγής ρυμοτομία και τα καλά συντηρημένα μονοπάτια της Οξφόρδης την καθιστούν ιδανικό σημείο για ένα διάλειμμα από την πόλη, αλλά μέσα στην πόλη. Τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών κολεγίων, των γοητευτικών δρόμων και των πολιτιστικών ορόσημων, είναι όλα εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Οι πεζόδρομοι της Οξφόρδης και η πλούσια κληρονομιά της δημιουργούν επίσης ένα ιδανικό περιβάλλον για «ορκισμένους» περιπατητές.

οξφόρδη

Φωτογραφία από την Οξφόρδη.

Μπορντώ, Γαλλία

Η πόλη είναι αρκετά επίπεδη με τα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα να βρίσκονται κεντρικά σε δρόμους που εκβάλλουν από έναν πανίσχυρα εντυπωσιακό ποταμό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφθεί το Miroir d’eau (Ο Καθρέφτης του νερού), το οποίο είναι ένα όμορφο σημείο της πόλης κοντά στο ποτάμι. Το μέρος προτείνεται για πληθώρα περιπατητικών διαδρομών , συμπεριλαμβανομένου ενός περιπάτου 8 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει όλα τα κύρια αξιοθέατα της πόλης.

Μπορντώ

Φωτογραφία από την πόλη της Μπορντώ.

Μπριζ, Βέλγιο

Η Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους λατρεύουν το περπάτημα. Η πόλη είναι αρκετά συμπαγής, οπότε μπορείτε να φτάσετε σε όλα τα κύρια αξιοθέατα εύκολα με τα πόδια. Το ιστορικό κέντρο είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και είναι γεμάτο από όμορφα, πλακόστρωτα δρομάκια. Ειδικά αν είστε από αυτούς που είναι ταγμένοι να γεμίσουν το Instagram τους με φωτογραφίες από προοριμούς, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Rozenhoedkaai, γνωστό και ως Rosary Quay.

Μπρύζ

Φωτογραφία από την πόλη της Μπριζ.

Μπράιτον, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Μπράιτον φημίζεται για τη δυνατότητα περπατήματος χάρη στο ζωντανό, φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης και τους διάσημους παραθαλάσσιους περιπάτους και τους περιπάτους, το σύνολο της απόστασης των οποίων υπολογίζεται γύρω στα  13. Η συμπαγής διάταξη της πόλης επιτρέπει στους επισκέπτες να μετακινούνται εύκολα μεταξύ διαφόρων αξιοθέατων, συμπεριλαμβανομένων καφετεριών και πολιτιστικών χώρων. Από την άλλη, αν κύριο μέλημά σας δεν είναι ο καφές και τα περί πολιτισμού, αν σας ενδιαφέρει δηλαδή να έρθετε κοντά στη φύση κυρίως, η πόλη προσφέρει 150 πάρκα για να κάνετε αυτό ακριβώς.

Ο λόγος που προτείνεται να περιηγηθείτε στα πάρκα είναι το γεγονός πως η παραλία του Μπράιτον δεν ενδείκνυται για περπάτημα, καθώς ο δρόμος δεν είναι ομαλός και άρα είναι μια αρκετά απαιτητική διαδρομή. Ωστόσο, η  πλακόστρωτη παραλία είναι πάντα διαθέσιμη για εσάς και  διαθέτει αρκετά καφέ, μπαρ και παγωτατζίδικα. Γιατί.. τί καλύτερο από ένα παγωτό μετά από έναν μεγάλο περίπατο;

Μπράιτον

Φωτογραφία από την πόλη του Μπράιτον.

Κομπλέντζ, Γερμανία

Το Kομπλέντζ στη Γερμανία είναι μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται σε μια σούπερ τοποθεσία στη συμβολή δύο μεγάλων ποταμών της Ευρώπης – του Ρήνου και του Μοζέλλα. Ακριβώς επειδή οι δύο αυτοί ποταμοί συναντιούνται εκεί, η πόλη αποτελεί φανταστικό προορισμό για όσους αρέσκονται σε παραποτάμιους περιπάτους. Προτείνουμε επίσης να εξερευνήσετε την «παλιά πόλη» της πόλης για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα «διαμάντια» αυτής και να δείτε από κοντά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των οικημάτων με ξύλινη διακόσμηση.

Κόμπλενζ

Φωτογραφία από την πόλη του Kομπλέντζ.

*Πηγή:Daily Mail

Only in

Αληθινός, ασυμβίβαστος, πολυτάλαντος: Τέσσερις δεκαετίες χωρίς τον Μάνο Κατράκη

Από την φτώχεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από το σανίδι στην αντίσταση. Από την καταξίωση στον μεγάλο έρωτα. Ο Μάνος Κατράκης έζησε τη ζωή του με τους δικούς του όρους και κανόνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024