Το barn jacket, γνωστό και ως σακάκι αχυρώνα, έχει κερδίσει τη θέση του ως ένα από τα πιο περιζήτητα κομμάτια της φετινής σεζόν. Παρουσιασμένο από τη Miuccia Prada στην ανοιξιάτικη συλλογή 2024, το σακάκι αυτό συνδυάζει την ανεμελιά του καθημερινού στιλ με την κομψότητα.

Το barn jacket, με τις φθαρμένες αποχρώσεις του ναυτικού, του χακί, του καφέ και του πράσινου, αναδεικνύει μια αίσθηση άνεσης και πρακτικότητας, χωρίς να χάνει τον στιλιστικό του χαρακτήρα.

Η ιστορία του barn jacket, όμως, δεν είναι καινούρια. Με τις ρίζες του να πηγαίνουν πίσω στα παραδοσιακά εργατικά μπουφάν, όπως τα σακάκια της Carhartt WIP, το κομμάτι αυτό ήταν πάντα συνδεδεμένο με την πρακτικότητα και την ανθεκτικότητα.

Σήμερα, οι σύγχρονες εκδοχές του συνδυάζουν το κλασικό σχέδιο με σύγχρονες πινελιές, όπως κοτλέ γιακάδες, καρό φόδρες, κερωμένο βαμβάκι και μεταλλικά κουμπιά, κάνοντάς το ένα statement κομμάτι για κάθε γκαρνταρόμπα.

Το barn jacket μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τζιν και tank tops, αλλά και με πιο κομψά κομμάτια, όπως φούστες και φορέματα. Οι πολλαπλές τσέπες και η ευκολία που προσφέρει το utility στιλ του, το καθιστούν ιδανικό για όλες τις περιστάσεις, από βόλτες στην εξοχή μέχρι μια χαλαρή βόλτα στην πόλη.

Σχεδιαστές όπως ο Jonathan Anderson για τη Loewe έχουν επίσης δώσει τη δική τους εκδοχή, προσαρμόζοντας το κλασικό αυτό σακάκι στις σύγχρονες γραμμές της μόδας.

Είτε επιλέξετε μια καινούρια εκδοχή από επώνυμους σχεδιαστές, είτε βρείτε μια vintage επιλογή, το barn jacket είναι σίγουρα ένα από τα must-have κομμάτια που θα αναβαθμίσουν το στιλ σας αυτή τη σεζόν.

Πηγή: GRACE | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Everlane