Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστήμη μίλησε: Το αβοκάντο χαρίζει νεανική επιδερμίδα

Η επιστήμη μίλησε: Το αβοκάντο χαρίζει νεανική επιδερμίδα

Νέα έρευνα δείχνει ότι το αβοκάντο και βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής, αλλά και κάνει καλό στην επιδερμίδα.

Λένε ότι ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά στον χώρο του well-being, το αβοκάντο είναι η τροφή που κερδίζει την πρώτη θέση. Όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και τη γενική υγεία σας, αλλά σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο μπορεί επίσης να κάνει την επιδερμίδα πιο νεανική.

Γιατί το αβοκάντο είναι ιδανικό για το δέρμα

Το αβοκάντο είναι γεμάτο με καλά λιπαρά οξέα -συγκεκριμένα ελαϊκό οξύ, ωμέγα-3 και μονοακόρεστα λιπαρά- και αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνες A, C, E, K, B και φυλλικό οξύ. Χάρη σε αυτό το συσσωρευμένο «προφίλ» θρεπτικών συστατικών, είναι λογικό ότι η κατανάλωσή του μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα του δέρματός σας. Οι ειδικοί, άλλωστε, συστήνουν συχνά να τρώμε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, καθώς συμβάλλουν στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών που προκαλούν οξειδωτικό στρες στα κύτταρα της επιδεερμίδας (το οξειδωτικό στρες οδηγεί στην αποδόμηση του κολλαγόνου και στον σχηματισμό ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου).

Σε μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, οι ειδικοί μελέτησαν το κατά πόσο η κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά για οκτώ εβδομάδες θα μπορούσε να μειώσει τη γήρανση της επιδερμίδας. Μετά από αυτές τις οκτώ εβδομάδες, πράγματι οι συμμετέχοντες είχαν μια αύξηση στη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος (ιδιαίτερα στο μέτωπο και κάτω από τα μάτια). Οπότε, εάν σκέφτεστε να φάτε εκείνο το αβοκάντο τοστ που τόσο λαχταρίσατε, κάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τοπικά;

Το αβοκάντο είναι ένα superfood (και) για την υγεία του δέρματος και μπορείτε, εκτός από τη διατροφή σας, να το αναζητήσετε και ως συστατικό στα προϊόντα skincare που χρησιμοποιείτε. Η αντιοξειδωτική δράση του θα συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου ενώ τα λιπαρά οξέα που περιέχει μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και προστασία του επιδερμιδικού φραγμού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε μισό αβοκάντο, να το λιώσετε με ένα πιρούνι και να το εφαρμόσετε ως DIY μάσκα προσώπου αφήνοντάς το να κάνει τα μαγικά του – απλώς φροντίστε να επιλέξετε βιολογικά αβοκάντο αλλά και να κάνετε ένα patch test σε ένα μικρό σημείο της επιδερμίδας σας πριν το απλώσετε σε όλο το πρόσωπο, ώστε να βεβαιωθείτε πως δεν πρόκειται να σας δημιουργήσει κάποιο ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση.

Πηγή: Vita

Only in

«Αντίο πέσο, καλώς το τσάτσο» – Νομισματικό αντάρτικο στη θεραπεία-σοκ του ακροδεξιού προέδρου στην Αργεντινή

Μια από τις φτωχότερες επαρχίες στην Αργεντινή λάνσαρε το δικό της νόμισμα για να σωθεί από τον πληθωρισμό, τη χρεοκοπία και τον «αναρχοκαπιταλιστή» πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024