Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΘ: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΕΘ: Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την αντιπολίτευση να απαντά στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ μια ημέρα μετά την ομιλία του στο Βελλίδειο από όπου ανακοίνωσε 45 μέτρα.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη, που ανακοίνωσε το Σάββατο (07/09) και επανέλαβε ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την θητεία του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησής του θέτοντας ως πρώτο στόχο την αύξηση των μισθών. «Πρέπει να είναι ο μέσος μισθός 1.500 ευρώ και ο κατώτατος 950 το 2027 και θα είναι».

Πρώτος στόχος του πρωθυπουργοί οι μισθοί, δεύτερος το ΕΣΥ

Δεύτερο στόχο έθεσε την ενδυνάμωση του ΕΣΥ. «Γνωρίζω ότι υπάρχει προβληματισμός των πολιτών, Συχνά αναδεικνύονται ασθένειες και αδυναμίες του ΕΣΥ. Χρειάζονται παρεμβάσεις, που ήδη υλοποιούνται» ισχυρίστηκε. Και συμπλήρωσε πως «το 2027 χρειαζόμαστε πολλά νέα κέντρα υγείας, να έχουμε περιορίσει σημαντικά τις λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, να έχουμε καλύτερους μισθούς. Θα ήθελα να κριθώ γι’ αυτό που σήμερα στους πολίτες μπορεί να μην φαντάζει δυνατό».

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

H εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Bούλα Κεχαγιά, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού σημείωσε: «Προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει τι διαφορετικό θα έκανε στον τομέα της οικονομίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Όλες οι απαντήσεις, τεκμηριωμένες, θα δοθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ τόνισε:  «Η περίοδος διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια εποχή τεράστιων ανισοτήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι μισθοί στην Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι οι προτελευταίοι στην Ευρώπη». Ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση βρίσκεται πια σε οπισθοχώρηση, αλλά δυστυχώς και η χώρα σε οπισθοδρόμηση».

Το ΚΚΕ «θα συνεχίσει, στη Βουλή και στην κοινωνία, να δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ισχυροποιηθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» ανέφερε το κόμμα του Περισσού.

Only in

Τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή και τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το επικείμενο συνέδριο και οι υποψηφιότητες για τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024