Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΞ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Προκαλούν προβληματισμό στον ξενοδοχειακό κόσμο της χώρας»

ΠΟΞ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Προκαλούν προβληματισμό στον ξενοδοχειακό κόσμο της χώρας»

Στο ράφι έμειναν τα ζητούμενα, καμία ουσιαστική αλλαγή στη βραχυχρόνια μίσθωση αφού δεν τίθεται σοβαρός περιορισμός, αναφέρει ο Γιάννης Χατζής

Προβληματισμό προκαλούν στον ξενοδοχειακό κόσμο της χώρας οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννη Χατζή.

Ο κ. Χατζής τονίζει ότι δεν υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου ο τουρισμός να μπορέσει να συνεχίσει τη μεγάλη προσφορά του στην οικονομία και την κοινωνία, όπως σχέδιο για τις υποδομές, την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος αλλά και για τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνιών.

«Δυστυχώς, αυτά τα ζητούμενα έμειναν και πάλι στο ράφι», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Χατζής και κάνει λόγο ότι για μια ακόμη φορά ακολουθήθηκε η πεπατημένη της περαιτέρω επιβάρυνσης του ξενοδοχείου.

ΠΟΞ: Δεν υπήρξαν παρεμβάσεις για τον τουρισμό

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Α) Αύξηση του τέλους ανθεκτικότητας στους μήνες της σεζόν και χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ένας απολογισμός για το πώς αξιοποιήθηκαν και τι απέδωσαν οι πόροι που συγκεντρώθηκαν από τη θεσμοθέτησή του.

Β) Αύξηση 50% του τέλους παρεπιδημούντων και μάλιστα οριζόντια, ενώ είναι σαφές πως η όποια πρόσθετη επιβάρυνση προκλήθηκε στις δημόσιες υποδομές κατά τα έτη 2009-2023 δεν οφείλεται στα νομιμα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζής αναφέρει ότι μέσα στην πενταετία (2019-2023) οι κλίνες της βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξήθηκαν κατά 100%, όταν οι κλίνες των ξενοδοχειακών μονάδων κινήθηκαν ανοδικά μόλις κατά 3,5%, όπως προκύπτει από τη μελέτη της Grant Thornton για λογαριασμό του ΞΕΕ, στην οποία σημειώνεται επίσης πως η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων συνεπάγεται μεγαλύτερο παραγόμενο όγκο απορριμμάτων ανά επισκέπτη (+20%) σε σύγκριση με μακροχρόνιους ενοικιαστές.

Τέλος για το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης ο κ. Χατζής υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή στην βραχυχρόνια μίσθωση στην οποία δεν τίθεται επί της ουσίας κανένας σοβαρός περιορισμός εξ όσων ακούσαμε στη ΔΕΘ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Only in

Αληθινός, ασυμβίβαστος, πολυτάλαντος: Τέσσερις δεκαετίες χωρίς τον Μάνο Κατράκη

Από την φτώχεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Από το σανίδι στην αντίσταση. Από την καταξίωση στον μεγάλο έρωτα. Ο Μάνος Κατράκης έζησε τη ζωή του με τους δικούς του όρους και κανόνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024