Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σωκράτης Φάμελλος: Ανοιχτό αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απάντησε για τις «κουκούλες»

Σωκράτης Φάμελλος: Ανοιχτό αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απάντησε για τις «κουκούλες»

Ο Σωκράτης Φάμελλος απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει πρόταση πολιτικής διεξόδου για τη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος ίσως να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου εγκρίθηκε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τον νέο πρόεδρο του κόμματος μετά τον Στέφανο Κασσελάκη

«Έκλεισε μια δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθήσαμε να αποφύγουμε για να μη δημιουργηθεί διχασμός», τόνισε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η διαδικασία «απέδειξε ότι τα μέλη της ΚΕ θέλουν μια νέα πολιτική πρόταση, που να δίνει διέξοδο και προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρόταση για την πολιτική διέξοδο της χώρας»

«Ξεκαθαρίζω ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους, ότι η επόμενη μέρα μάς βρίσκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο πυλώνας και ο χώρος που θα δώσει τις περισσότερες ιδέες και τις περισσότερες δυνάμεις στην προοδευτική αντεπίθεση της χώρας. Για να έχει η χώρα μας προοδευτική κυβέρνηση. Γιατί η κοινωνία έχει σοβαρότατα προβλήματα, υπάρχουν αδιέξοδα (…) Και η πολιτική πρόταση, θα περιέχει και πρόταση για την πολιτική διέξοδο της χώρας, αλλά και πρόταση για τα οργανωτικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί θέλουμε ζωντανές οργανώσεις, θέλουμε ενεργούς πολίτες, θέλουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία αυτή η δημοκρατική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα. Γιατί σήμερα υπάρχει ανάγκη στην ελληνική κοινωνία να μεταδώσουμε μια προοπτική. (…) Πέρασε μια δύσκολη στιγμή. Δεν μένει στίγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να γίνει κάτι τέτοιο. Προσπαθήσαμε να το αποφύγουμε, όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πράγματι και σήμερα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Κεντρικής Επιτροπής επέλεξαν να γυρίσουμε σελίδα για μια πολύ καλύτερη προοπτική», είπε ο κ. Φάμελλος.

Θα είναι υποψήφιος;

Όταν ρωτήθηκε για το αν προτίθεται να είναι υποψήφιος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας πως αυτό που συνηγορούν όλοι είναι στην επανεκκίνηση και πως «όλοι θα είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ από όποιο ρόλο επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αποφασίσαμε σήμερα το συλλογικό. Αυτό νομίζω είναι η ταυτότητά μας» είπε και πρόσθεσε πως στο συνέδριο που θα ακολουθήσει θα υπάρξει συζήτηση και για οργανωτικά θέματα, που σημαίνει ότι οι πρόεδροι, οι υποψήφιοι άνδρες, οι γυναίκες θα πρέπει να καταθέσουν μια πρόταση και για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις «κουκούλες»

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για «κουκούλες σε μέλη της ΚΕ», ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για λανθασμένη έκφραση.

«Δεν υπάρχει ούτε νομενκλατούρα, ούτε κουκουλοφόροι. Η Κεντρική Επιτροπή και οι βουλευτές, και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, έχουν εκλεγεί απευθείας από τη βάση, με διπλή νομιμοποίηση. Εμείς δηλαδή είμαστε και από την κοινωνία και από τη βάση ως μέλη Κεντρικής Επιτροπής και οι βουλευτές και οι υπόλοιποι που είναι στην Κεντρική Επιτροπή είναι εκλεγμένοι από τη βάση, με την ίδια νομιμοποίηση που έχει και ο Στέφανος Κασελάκης. Ο Στέφανος Κασελάκης εκλέχθηκε από κλειστές κάλπες και από διαδικασία ψηφοφορίας, η οποία επιλέχθηκε και έγινε και στη διαδικασία της μομφής. (…) Υπάρχει καταστατικό με το οποίο εκλέχθηκε ο Στέφανος, το δέχθηκε και ήρθε και βγήκε με αυτό. Και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε με βάση το καταστατικό αλλά και ως υποψήφιος με βάση το καταστατικό».

Only in

Χειριστικός, ψυχρός, εμμονικός: Ο σκοτεινός κόσμος του Πίτερ Σέλερς

Σαν σήμερα, πριν από 99 χρόνια, ήρθε στη ζωή ο Πίτερ Σέλερς, ένας άνθρωπος που έκανε τους πάντες να γελάνε. Όλους, πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024