Σε νέες εσωκομματικές κάλπες οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, η οποία πέρασε με 163 «ναι» σε σύνολο 286 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και σε 15 ημέρες η Κεντρική Επιτροπή που θα αποφασίσει για τη διεξαγωγή συνεδρίου και των εκλογών.

Συνεδριάζει σε 15 ημέρες η Κεντρική Επιτροπή και όλα θα πάρουν το δρόμο τους για τη διεξαγωγή των εκλογών

Πλέον το ζήτημα είναι το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, τον Νικόλα Φαραντούρη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να θέτει υποψηφιότητα και το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου να ακούγεται αλλά να μην επιβεβαιώνεται.

Υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Ο μόνος σίγουρος για υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτήν την ώρα, είναι ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής Χανιών, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του κόμματος, καλώντας τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ «να συμμετέχει μαζικά, συντεταγμένα και με ενωτική διάθεση στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν».

Μιλώντας μετά το τέλος της Κεντρικής Επιτροπής υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να ρίξει η αντιπολίτευση την «νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη», για να σχολιάσει με νόημα «καλώ όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλουν, να προχωρήσουν συντεταγμένα και χωρίς ακραίες εκφράσεις σαν αυτές που ακούστηκαν στο τέλος της συνεδρίασης και να προχωρήσουν ενωτικά στις διαδικασίες της νέας εκλογής».

Μετά από μια «επίπονη διαδικασία» και «ένα καθαρό αποτέλεσμα», όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις διαδικασίες για νέο αρχηγό. Εγώ δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Ο Παύλος Πολάκης πρόσθεσε: «Μπορούμε να πάμε μαζί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ καλώ και όλους τους υποψηφίους να κάνουν το ίδιο».

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να είναι και ο Στέφανος Κασσελάκης υποψήφιος απάντησε: «Εάν το θέλει γιατί όχι;».