Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο Τσεντί Οσμάν.

Ο Τούρκος φόργουορντ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 20:30, το βράδυ της Κυριακής (8/9).

Στις πρώτες του δηλώσεις το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι η απόφαση να ενσωματωθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν εύκολη, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος σταρ θα περάσει από τις απαραίτητες εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της νέας του ομάδας, η οποία επιστρέφει από τη Σλοβενία όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Οι δηλώσεις κατά την άφιξή του:

Για την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Ηταν εύκολη επιλογή για μένα. Ξέρω την ομάδα πολλά χρόνια, έχω παίξει εναντίον του ως μικρότερος πριν κάποια χρόνια. Μιλήσαμε με τον Αταμάν μερικές φορές, με βοήθησε και είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Δεν μιλήσαμε ακόμα με τους συμπαίκτες μου, θα ειδωθούμε και θα τα πούμε από κοντά».

Για τους στόχους του: «Για αυτό είμαι εδώ για το back to back στην Ευρωλίγκα. Έχουμε τρομερή ομάδα, αλλά τώρα είναι πιο δύσκολο γιατί υπάρχουν πολύ καλές ομάδες με σημαντικές μεταγραφές. Αλλά προφανώς είμαστε οι καλύτεροι και πάμε για το back to back.

Για την επαφή του με την Ευρωλίγκα: «Εβλεπα Ευρωλίγκα συνέχεια, μου λείπει. Ανυπομονώ να μπω στο παρκέ και να παίξω για τον Παναθηναϊκό».

Για τον Γιουρτσεβέν: «Μίλησα με τον Ομέρ, αμέσως μόλις υπέγραψα. Είναι καλός μου φίλος και νομίζω πως θα περάσουμε πολύ καλά».

Για το ΝΒΑ: «Ήταν μερικές ομάδες που ήμασταν σε επαφές αλλά με τη φορολογία υπήρχε ένα θέμα και δεν φτάσαμε σε συμφωνία. Έπρεπε να συνεχίσω και έρχομαι σε μια ομάδα με 7 Ευρωλίγκες και θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά».