Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αντσελότι: «Δεν καπνίζω, αλλά το σπίτι μου είναι γεμάτο πούρα»

Αντσελότι: «Δεν καπνίζω, αλλά το σπίτι μου είναι γεμάτο πούρα»

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε για τη διαβόητη φωτογραφία του με το πούρο, αναφέροντας πως δεν καπνίζει.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση «Mexico Siglo XXI» του Ιδρύματος Telmex ο Κάρλο Αντσελότι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη περίφημη φωτογραφία του με τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, κρατώντας ένα πούρο.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως δεν καπνίζει, ωστόσο έχει σπίτι γεμάτο από αυτά λόγω δώρων, ενώ στάθηκε και στο πως αντιμετωπίζει όλα τα συναισθήματα πριν από έναν αγώνα, αλλά και μετά από μία ήττα.

Οι δηλώσεις του Κάρλο Αντσελότι:

«Μου αρέσει να χορεύω, να τραγουδάω, να περνάω καλά με την οικογένεια και τους φίλους μου. Είναι σημαντικό να επιλέγω την κατάλληλη στιγμή για να τραγουδήσω. Και τραγουδώ μόνο όταν κερδίζουμε τίτλους και σε ένα γήπεδο.

Νομίζω ότι έχω καπνίσει ένα πούρο μια φορά στη ζωή μου, το οποίο ήταν στο λεωφορείο με τους παίκτες. Ποτέ δεν καπνίζω πούρα, αλλά τώρα έχω ένα σπίτι γεμάτο πούρα ως δώρα. Ακριβώς όπως η τσίχλα, που μου δίνει πάντα ο κόσμος και την παίρνω μόνο στα παιχνίδια».

Για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, πώς αντιμετωπίζει την ήττα, αλλά και το άγχος πριν από ένα παιχνίδι: «Συναντώ καθημερινά δυσκολίες. Είναι μια δουλειά που έχει μεγάλη ευθύνη. Μπορώ να διαλέξω τι ώρα θα γίνει η προπόνηση, ποιον θα βάλω, αλλά στο τέλος είναι μια σχέση ανθρώπων.

Αυτή είναι η πιο σημαντική πτυχή. Μερικές φορές ρωτάω τους παίκτες «ποιος είσαι» και μου λένε «είμαι ποδοσφαιριστής». Και τους λέω «όχι, είσαι άνθρωπος που παίζει ποδόσφαιρο».

Προσπαθώ να έχω μια σχέση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε επαγγελματικό γιατί έτσι μπορείς να έχεις καλύτερες επιδόσεις από τον επαγγελματία.

Δεν είναι εύκολο γιατί ο παίκτης θέλει πάντα να παίζει. Παίζουν 11, αλλά 15 πάνε να δουν το παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο περίπλοκο πράγμα. Αλλά αν καταφέρεις να έχεις μια καλή προσωπική σχέση, αυτό σε βοηθά να δουλεύεις καλύτερα.

Η ήττα είναι μια στιγμή θλίψης, αλλά και μια στιγμή ευκαιρίας για να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τα πράγματα. Πρέπει να σηκωθείς, όπως και στη ζωή.

Η νίκη δεν είναι πραγματική ευτυχία. Το βλέπω ως ανακούφιση γιατί τρεις μέρες μετά έχεις άλλο ματς και μπορεί να έρθει η κριτική. Κι η κριτική σε ενοχλεί όταν δεν είσαι σε θέση να κάνεις αυτοκριτική.

Πρέπει να έχεις ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να κάνεις. Είναι σημαντικό να ακούς τον βοηθό σου, τον παίκτη. Ζωή χωρίς πίεση ή λίγο άγχος δεν υπάρχει.

Όχι το πολύ άγχος, αλλά το λίγο είναι καύσιμο. Η μέρα που δεν θα έχω ενθουσιασμό πριν από έναν αγώνα, θα είναι κι η μέρα που πρέπει να σταματήσω.

Πριν από έναν αγώνα υπάρχει ανησυχία, υπάρχει ένα αρνητικό συναίσθημα που νομίζεις ότι δεν θα πάει καλά, ότι θα βάλουν ένα γκολ.

Όταν ξεκινήσει ο αγώνας, όλα σταματούν. Οπότε, πρέπει να βρεις τη ψυχική ηρεμία για να χειριστείς τις καταστάσεις στο παιχνίδι.

Τρεις τέσσερις ώρες πριν από το ματς, πάντα αρχίζεις να ιδρώνεις, η καρδιά σου τρέχει, αρχίζεις να σκέφτεσαι αρνητικά. Είναι πάντα το ίδιο.

Αυτή είναι η μοναξιά ενός προπονητή, που δεν μπορεί να τη μοιραστεί με κανέναν. Είναι κάτι ατομικό. Δεν μπορώ να το μοιραστώ. Η οικογένειά μου κι η γυναίκα μου με βοηθάνε, με στηρίζουν, αλλά οι δυσκολίες είναι κάτι ατομικό που το χειρίζομαι καλά.

Βλέπω τον εαυτό μου να συνεχίζω να προπονώ για καιρό. Θα συνεχίσω μέχρι να σβήσει η φωτιά που έχω για το ποδόσφαιρο».

Only in

Τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή και τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το επικείμενο συνέδριο και οι υποψηφιότητες για τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024