Ο Γιουσούφ Πόουλσεν πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ στο Nations League στο 2Χ2 της Δανίας (2-0 τη Σερβία) στον Δ΄ όμιλο της League A, ο Κίριλ Ντεσπόντοφ χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη νίκη στον Γ΄ όμιλο της League C, ενώ στον Α΄ όμιλο της ίδιας κατηγορίας, η Σλοβακία δε δυσκολεύτηκε να «ζευγαρώσει» τις νίκες της σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Στην 85΄ συμμετοχή του με την φανέλα της Εθνικής Δανίας, ο Γιουσούφ Πόουλσεν «σφράγισε» το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» των Σκανδιναβών με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ με ανάποδο ψαλίδι, μετά από σέντρα του Χιούμλαντ.

Με αυτό (το 14ο που πετυχαίνει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα) έγινε το 2-0 επί της Σερβίας, η οποία έμεινε με 1 βαθμό (0-0 στην πρεμιέρα με Ισπανία) και τον άσο του ΠΑΟΚ, Αντριγια Ζίβκοβιτς, που ήρθε από τον πάγκο στο 46′ αντί του Κρούγιτς, να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει το πρώτο της «τρίποντο».

Δε συνέβη το ίδιο στο Πλόβντιβ, όπου ο συμπαίκτης του Ζίβκοβιτς στον «δικέφαλο» του Βορρά, Κίριλ Ντεσπόντοφ, οδήγησε τη Βουλγαρία στη νίκη με 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας σκόραρε στο 40ό λεπτό, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Κρίστο Μπότεφ». Στο 78′ παραχώρησε την θέση του στον Ιβάνοφ.

Το 2Χ2 έκανε σήμερα η Σλοβακία επικρατώντας στο Κόζιτσε με 2-0 του Αζερμπαϊτζάν, που μετά από τις δύο πρώτες… στροφές δεν έχει ακόμη ούτε βαθμό!

Πέντε λεπτά στο Α΄ μέρος χρειάστηκε η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα για να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στο Nations League, αυτή την φορά εντός έδρας, μετά το «διπλό» επί της Εσθονίας στην πρεμιέρα (1-0).

Ντούντα (πέναλτι) και Στρέλετς, στο 22′ και 26′ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα απλοποιώντας τα πράγματα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης για τους Σλοβάκους.

Ματς θρίλερ χωρίς νικητή έγινε στο Γιβραλτάρ, όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με το Λιχτενστάιν. Δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα μπήκαν στις καθυστερήσεις με αυτό της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων στο 90’+14!

Νωρίτερα, την πρώτη νίκη στον Γ΄ όμιλο της League C πέτυχε η Λευκορωσία στο Λουξεμβούργο με 1-0, στο εναρκτήριο ματς της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της ημέρας:

Δανία-Σερβία 2-0
Λουξεμβούργο-Λευκορωσία 0-1
Βουλγαρία-Βόρεια Ιρλανδία 1-0
Σλοβακία-Αζερμπαϊτζάν 2-0
Γιβραλτάρ-Λιχτενστάιν 2-2