Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Καναδά επιβλήθηκε 2-1 της αντίστοιχης των ΗΠΑ, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Κάνσας Σίτι, και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της επί αμερικανικού εδάφους μετά από 67 χρόνια.

Οι Καναδοί είχαν νικήσει για πρώτη φορά τους… γείτονές τους το 1957 στο Σεντ Λούις με 3-2, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Τζέικομπ Σάφελμπεργκ (17΄) και Τζόναθαν Ντέιβιντ (58΄) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους «Canucks», ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 66΄ ο Λούκα ντε λα Τόρε, ο οποίος σημείωσε το πρώτο γκολ του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Η αναμέτρηση αυτή ήταν η πρώτη για τους Αμερικανούς μετά το Κόπα Αμέρικα, το οποίο διοργάνωσαν και στο οποίο δεν κατάφεραν να περάσουν τη φάση των ομίλων, με αποτέλεσμα ο Γκρεγκ Μπερχάλτερ να αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στις 15 Αυγούστου «κυκλοφόρησαν» δημοσιεύματα ότι ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, συμφώνησε να αναλάβει τα «ηνία» των ΗΠΑ, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις για τη λύση του συμβολαίου του με τους Λονδρέζους προχωρούν πιο αργά από το αναμενόμενο. Έτσι, ο Αργεντινός δεν έχει υπογράψει επίσημα με την αμερικανική ομοσπονδία και την τεχνική καθοδήγηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει αναλάβει προσωρινά ο πρώην βοηθός του Μπερχάλτερ, Μάικι Βάρας.

Δείτε τα highlights: