Γκολ, συγκινήσεις και ανατροπές είχε το αποψινό… μενού των αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων για το Nations League.

Στο Ντίσελντορφ η Γερμανία έκανε… πάρτι κόντρα στην Ουγγαρία και μετά το EURO 2024, τη νίκησε ακόμη πιο εύκολα στην πρεμιέρα των ομίλων του Nations League, έχοντας 5 διαφορετικούς σκόρερ (Φίλκρουγκ, Μουσιάλα, Βιρτς, Πάβλοβιτς, Χάβερτς) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουσιάλα με τρεις ασίστ.

Στο Αϊντχόφεν, η Ολλανδία βρήκε γκολ νωρίς με τον Ζίρκζι, όμως οι Βόσνιοι απάντησαν αμέσως με τον Ντεμίροβιτς. Λίγο πριν το ημιχρονο ο Ρέιντερς έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους «οράνιε», ενώ ο Χάκπο φάνηκε να… απλοποιεί τα πράγματα με το τρίτο ολλανδικό γκολ στο 56′. Οι Βόσνιοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 73′ με τον Ντζέκο, όμως στο φινάλε «μίλησε» η ποιότητα των Ολλανδών που με άλλα δύο γκολ απ’ τους Βέχορστ και Σίμονς έφτασαν στο άνετο 5-2.

Στην Πράγα, οι Ουκρανοί (με τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ του Ολυμπιακού να παίζει και στα 90′) προηγήθηκαν στο ξεκίνημ του δεύτερου ημιχρόνου με το γκολ του Κονόπλια, όμως η Αλβανία είχε τις… απαντήσεις. Ο Ισμαΐλι στο 54′ έφερε το ματς στα ίσα και ο Ασάνι στο 66′ της χάρισε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς στο Nations League:

Γερμανία – Ουγγαρία 5-0
Ολλανδία – Βοσνία 5-2
Γεωργία – Τσεχία 4-1
Ουκρανία – Αλβανία 1-2
Αρμενία – Λετονία 4-1
Νησιά Φερόε – Βόρεια Μακεδονία 1-1
Μολδαβία – Μάλτα 2-0