Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Εθνική επέστρεψε στο σπίτι της

Η Εθνική επέστρεψε στο σπίτι της

Η επιστροφή της Εθνικής στο Καραϊσκάκη συνδυάστηκε με μια μεγάλη νίκη

Το ένιωθες στην ατμόσφαιρα, από την πρώτη στιγμή. Σε μια άκρως ποδοσφαιρική έδρα και σε ένα από τα πιο παραδοσιακά και ιστορικά γήπεδα στην Ελλάδα.

Η Εθνική μετά την επταετή…εξορία από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία «απαίτησε» την απομάκρυνση της ομάδας από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την αλλαγή της διοίκησης επανήλθε η λογική και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε στην έδρα όπου πήρε όλες τις μεγάλες προκρίσεις μετά το έπος του 2004.

Δηλαδή με το που άνοιξε τις πύλες του το νέο Καραϊσκάκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το καλοκαίρι του 2004, αμέσως μετά και από τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 αποτέλεσε το σπίτι του αντιπροσωπευτικού μας συγκρότημα. Και μπορεί να μην προκρίθηκε τότε στα γήπεδα της Γερμανίας, αλλά στη συνέχεια έκανε το 4/4 με δύο συμμετοχές σε τελικές φάσεις Euro (το 2008 σε Αυστρία και Ελβετία και το 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία) και ισάριθμες σε τελικές φάσεις Μουντιάλ (το 2010 στη Νότια Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία).

Από τα τέλη του 2017 η Εθνική έφυγε με απόφαση της τότε διοίκησης της ΕΠΟ από το Καραϊσκάκης και πήγε στο αχανές και αφιλόξενο ΟΑΚΑ, όπου ήρθαν τα χειρότερα αποτελέσματα με το Κόσοβο, το Λιχτενστάιν και την Αρμενία μεταξύ άλλων να παίρνουν αποτέλεσμα (2 ισοπαλίες και 1 ήττα για την Εθνική μας σε αυτή την τριάδα αγώνων) και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην έχει ουσιαστικά έδρα (το ΟΑΚΑ θέλει πάνω από 40.000-45.000 κόσμο για να νιώσει ο αντίπαλος ότι παίζει σε μια «καυτή» έδρα) κάτι που επεσήμαναν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί που ζητούσαν ένα πιο «ζεστό» γήπεδο. Τον τελευταίο χρόνο και για τα προκριματικά του Euro 2024 η Εθνική μας έπαιξε στην Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια και τώρα επέστρεψε και πάλι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά από μια επταετία.

Καθώς η τελευταία φορά που είχε παίξει η Ελλάδα εκεί ήταν στις 12 Νοεμβρίου του 2017 απέναντι στην Κροατία (0-0) στον επαναληπτικό αγώνα των πλέι οφ στο δρόμο προς το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, όπου όμως είχαμε χάσει την πρόκριση ουσιαστικά από τον πρώτο αγώνα στο Ζάγκρεμπ όπου η – μετέπειτα φιναλίστ του Μουντιάλ- Κροατία είχε επικρατήσει της Εθνικής μας με 4-1.

Χθες αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης όταν σκόραρε δις όπως και όλοι οι παίκτες σε μια εξαιρετική βραδιά όπου συνοδεύτηκε από την νίκη της νέας Εθνικής μας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επί της Φινλανδίας (3-0) στην πρεμιέρα του Νations League.

Συνολικά κόπηκαν 17.293 εισιτήρια στον αγώνα με την Φινλανδία και παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε sold out ήταν έδρα και αυτό το εισέπραξαν και οι παίκτες. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν των διεθνών μας τότε, το 2017, ήθελαν να παίζουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και αναφερόμαστε σε όλους τους διεθνείς όλων των ομάδων όχι μόνο του Ολυμπιακού.

Και μιας και ο λόγος για τον Ολυμπιακό με προσωπική παρέμβαση του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη το Καραϊσκάκης διατίθεται δωρεάν στην Εθνική ομάδα και αντί επιλόγου παραθέτουμε τις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση πριν λίγο καιρό στο ΣΚΑΙ:

«Να τονίσω ότι υπάρχει δωρεάν διάθεση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός του γηπέδου για την Εθνική. Στην ΑΕΚ ήταν 60.000 ευρώ το ενοίκιο για το παιχνίδι και 20.000 για κάθε προπόνηση. Πήγαινε αρκετά. Για τα 2 πρώτα παιχνίδια η ΕΠΟ θα γλυτώσει γύρω στις 300.000 ευρώ χάρις στον Ολυμπιακό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Only in

«Αντίο πέσο, καλώς το τσάτσο» – Νομισματικό αντάρτικο στη θεραπεία-σοκ του ακροδεξιού προέδρου στην Αργεντινή

Μια από τις φτωχότερες επαρχίες στην Αργεντινή λάνσαρε το δικό της νόμισμα για να σωθεί από τον πληθωρισμό, τη χρεοκοπία και τον «αναρχοκαπιταλιστή» πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024