Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γιοβάνοβιτς: Tι μας «είπε» στην πρεμιέρα του

Γιοβάνοβιτς: Tι μας «είπε» στην πρεμιέρα του

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδειξε τον τρόπο σκέψης του για την ταυτότητα της Εθνικής

Δεν αρέσκεται σε μεγαλοστομίες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και σίγουρα αποφεύγει τις ανέξοδες υποσχέσεις. Ωστόσο, από όποια πλευρά κι αν το δεις, το ντεμπούτο του στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, έκανε αρκετό θόρυβο!

Είτε γιατί το γαλανόλευκο σύνολο μπήκε φουριόζο και επικράτησε με το ευρύ 3-0 της Φινλανδίας, είτε επειδή ο ίδιος τραγούδησε τον εθνικό μας ύμνο, το σίγουρο είναι πως θα έχουμε πολλά να πούμε στο εξής για τον Σέρβο προπονητή. Αλλά για στιγμή…Μήπως να το δούμε αντίστροφα και να εξετάσουμε τι μας «είπε» ο Γιοβάνοβιτς με τις επιλογές του; Ας αναλύσουμε κάποιες αποφάσεις του:

Αρχικά, προφανές είναι πως «ανέβασε» στην ιεραρχία τον Κουλιεράκη. Ο νεαρός αμυντικός που τον Νοέμβριο συμπληρώνει τα 21 του χρόνια, έγινε «ταίρι» στα μετόπισθεν με τον Μαυροπάνο. Δύο δυνατά παιδιά, δύο σέντερ μπακ με πλούσια σωματικά προσόντα και ενώ έως τώρα το συνηθέστερο σενάριο ήταν να έβρισκε θέση ο Χατζηδιάκος. Θα χρειαστεί και ο συγκεκριμένος, αν …ψάξει παραπάνω ταχύτητα ο Ιβάν.

Στους δύο κεντρικούς μέσους, μάλλον αιφνιδιασμός ήταν το ζευγάρι Μάνταλου και Μπουχαλάκη. Να ήθελε έναν αριστεροπόδαρο ο προπονητής; Μάλλον. Συν φυσικά την ασφάλεια που προσφέρει αλλά και την ηρεμία στο παιχνίδι που έχει ο Μάνταλος.

Eμεινε, δηλαδή, ικανοποιημένος ο Γιοβάνοβιτς; Δεν μπορεί κάποιος να το υποστηρίξει με σιγουριά, γιατί στην πορεία είχαμε στο ίδιο σχήμα και τους Σιώπη-Ζαφείρη. Εχουν ως προσόν το περισσότερο τρέξιμο όπως και την υψηλότερη ένταση, ενώ ο Ζαφείρης που πρόσφατα κλήθηκε στην εθνική ομάδα, αναμένεται να δοκιμαστεί στο εγγύς μέλλον και ως ενδεκαδάτος.

Στην επίθεση, μονομιάς έγιναν ξεκάθαρα τα πράγματα. Στο μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπάρχει ως Νο 1 επιλογή για σέντερ φορ, ο Φώτης Ιωαννίδης. Είναι κάτι του στυλ «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Τα δύο γκολ του στράικερ επιβεβαιώνουν πως έχει ρέντα και κλάση. Ταυτόχρονα, οι Παυλίδης και Δουβίκας, παίκτες που έδειχναν άλλες φορές να τους προτιμούν οι τεχνικοί, μάλλον θα αποκτήσουν άλλο ρόλο.

Ποια ήταν η έκπληξη, το αναπάντεχο των επιλογών του Γιοβάνοβιτς; Ο Χατζηγιοβάνης. Δεν αποκλείεται ο κόουτς να πήγε στη λογική πως γνωρίζει τι μπορεί να δώσει ο παίκτης αυτός ή πάλι να ήθελε πλάτος στον αγωνιστικό χώρο. Και να έριχνε στη μάχη, όπως και έγινε δηλαδή, τον Κωνσταντέλια στο δεύτερο ημίχρονο. Ας είμαστε, όμως, σίγουροι πως σύντομα ο νεαρός χαφ θα βρει θέση στην ενδεκάδα. Και θα γίνει ωραιότερο και το παιχνίδι της ομάδας μας!

Only in

Τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή και τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το επικείμενο συνέδριο και οι υποψηφιότητες για τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024