Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Βασιλιάς» στο US Open ο Σίνερ

«Βασιλιάς» στο US Open ο Σίνερ

Ο Γιανίκ Σίνερ νίκησε τον Τέιλορ Φριτζ με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-5) στον τελικό του US Open και έφτασε στον 2ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Ο κορυφαίος τενίστας εφέτος στον κόσμο, Γιάνικ Σίνερ, είναι ο νέος «βασιλιάς» του US Open. Στο μεγάλο τελικό της Κυριακής ο Ιταλός επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Αμερικανού Τέιλορ Φριτς (6-3, 6-4, 7-5) και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου στο τελευταίο Grand Slam του 2024.

Ο Σίνερ ξεκίνησε τη σεζόν με την κατάκτηση του Australian Open και την κλείνει με ένα ακόμη θρίαμβο, αυτή την φορά επί αμερικανικού εδάφους, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του τον 2ο Major τίτλο της καριέρας του, στον 6ο του τελικό μέσα στη σεζόν (5-1).

Ο 23χρονος τενίστας, παρά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα με την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ που έγινε γνωστή λίγο πριν την έναρξη του US Open, κατάφερε να μείνει ψύχραιμος και να παίξει εξαιρετικό τένις στη Νέα Υόρκη.

Προερχόμενος από την κατάκτηση του σημαντικότερου τουρνουά προετοιμασίας στο Σινσινάτι, «τρέχει», πλέον, ένα σερί 12 νικών, επιβεβαιώνοντας και στον αποψινό τελικό τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν την έναρξη του τελικού. Τα κατάφερε, έχοντας απέναντί του και τη συντριπτική πλειοψηφία των θεατών, που έκαναν τα πάντα για να ωθήσουν τον συμπατριώτη τους, Τέιλορ Φριτς, στη νίκη, χωρίς να τα καταφέρουν.

Έτσι, η προσμονή των Αμερικανών για να δουν έναν γηγενή πρωταθλητή να σηκώνει ξανά την «κούπα» μετά από 19 χρόνια και την τελευταία κατάκτηση ενός τίτλου Grand Slam (το 2003 ήταν ο Άντι Ρόντικ που πανηγήυρισε τότε στη Νέα Υόρκη), παίρνει μία ακόμη παράταση.

Ο Τέιλορ Φριτς (νο12 στον κόσμο), στην πρώτη του προσπάθεια για έναν τίτλο Grand Slam δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει, διότι πολύ απλά απέναντί του είχε έναν καλύτερο παίκτη, με μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα στο παιχνίδι του.

Σίνερ και Φριτς συναντήθηκαν για 3η φορά στο κορτ, με τον Ιταλό να παίρνει το προβάδισμα, πλέον, με 2-1 στις νίκες. Ο Αμερικανός είχε κερδίσει το πρώτο τους ματς το 2021 στη φάση των «16» του Indian Wells με 2-0 σετ, ενώ ο Σίνερ «απάντησε» το 2023 στο ίδιο τουρνουά, στους προημιτελικούς.

Παρά την ήττα του ο Φριτς από τη Δευτέρα (9/9) θα φιγουράρει στο νο 7 της ATP, ενώ ο νικητής του τελικού, Γιάνικ Σίνερ, παίρνει μεγάλο προβάδισμα στην ATP Race και στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος της σεζόν, κάτι που εάν συμβεί θα είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Only in

Τα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μομφή και τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, το επικείμενο συνέδριο και οι υποψηφιότητες για τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024