Όταν τα μπλε φώτα εμφανίστηκαν στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της πριν από περίπου δύο χρόνια, η 20χρονη τότε Άμπι Ράτλετζ ήξερε ότι είχε κάνει το λάθος πράγμα, στο λάθος μέρος και τη λάθος στιγμή.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ράτλετζ θα γινόταν εξαιρετική νοσοκόμα

Αλλά όλα άλλαξαν όταν μίλησε στον αστυνομικό που τη σταμάτησε. «Νομίζω ότι ήταν το σωστό πρόσωπο, η σωστή στιγμή και τα σωστά λόγια που ειπώθηκαν», δήλωσε η ίδια στο CBS.

Είπε στον Τζ. Τ. Μπράουν – τον αστυνομικό της πολιτείας της Αλαμπάμα που την σταμάτησε τον Αύγουστο του 2022 για υπερβολική ταχύτητα – ότι δεν μπορούσε να πληρώσει κλήση.

Τι συνέβη

Η 20χρονη τότε Ράτλετζ είπε στον Μπράουν ότι εργαζόταν ως οδηγός πλήρους απασχόλησης για την Coca-Cola και είχε άγχος για το πώς θα πλήρωνε το εισιτήριο καθώς δεν είχε πολλά χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Τότε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στο CBS, ο αστυνομικός της είπε να το συζητήσουν. Σύμφωνα με την Ράτλετζ, η συζήτησή τους «συνεχίστηκε για περίπου» 10 με 15 λεπτά, «απλά μιλώντας για διαφορετικές πορείες καριέρας».

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ράτλετζ θα γινόταν εξαιρετική νοσοκόμα και έτσι ο Μπράουν την άφησε να φύγει με μια απλή προειδοποίηση.

Πάνω στο έγγραφο που της έδωσε έγραψε:

«Υποσχέσου μου ότι θα πας σε σχολή νοσηλευτών και ότι θα σταματήσεις να τρέχεις και δεν θα σου δώσω κλήση».

Ωστόσο, ο Μπράουν δήλωσε ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα το έπαιρνε τόσο σοβαρά όσο το έκανε.

Εκείνη όμως, το έκανε.

«Ήταν τόσο ενθουσιασμένη όταν μου τηλεφώνησε για να μου πει για την κλήση», έγραψε η μητέρα της στο Facebook. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν η υπερβολική ταχύτητα! Είπε ‘μαμά μου μίλησε για 10-15 λεπτά στην άκρη του δρόμου και θα βάλω αυτή την προειδοποιητική κλήση στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μου και θα τον καλέσω στην αποφοίτησή μου. Επειδή θα πάω σχολείο’. ‘Έκανε κάτι μέσα σε 10 με 15 λεπτά που πάλευα για  χρόνια!».

Ακολούθησε τη συμβουλή του

Δώδεκα μήνες αργότερα η Άμπι ξεκίνησε μαθήματα στο Bevill State και τον περασμένο μήνα άρχισε να εργάζεται ως νοσοκόμα χειρουργείου στο νοσοκομείο UAB Highlands στο Μπέρμιγχαμ.

Η κοπέλα και ο αστυνομικός πόζαραν μαζί κρατώντας το έγγραφο που είχε γράψει ο Μπράουν ακριβώς δύο χρόνια πριν από την αποφοίτηση.

«Μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους, να μιλάω και ενθαρρύνω τους περισσότερους από αυτούς που σταματάω», είπε ο αστυνομικός στο CBS.

«Αν μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους και να τους δείξω ότι ο Θεός είναι καλός, κερδίζουμε και οι δύο. Η Άμπι έκανε ολόκληρη την καριέρα μου να αξίζει τον κόπο».