Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας ζήτησε από τον Νετανιάχου να συστήσει κρατική έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας ζήτησε από τον Νετανιάχου να συστήσει κρατική έρευνα για εγκλήματα πολέμου

Η γενική εισαγγελέας του Ισραήλ προειδοποίησε τον Νετανιάχου να συστήσει αμέσως κρατική έρευνα, ως τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσουν τα εντάλματα σύλληψης κατά ανώτερων αξιωματούχων

Η Γενική Εισαγγελέας Γκαλί Μπαχαράβ-Μιάρα απευθύνει σκληρή προειδοποίηση στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι μια κρατική εξεταστική επιτροπή είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον ανώτερων ισραηλινών πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του καναλιού 12.

Κάτι που θα μπορούσε  να βγάλει τον ίδιο ένοχο, για τους θανάτους αμάχων από βόμβες ή από λιμό εξαιτίας της άρνησης ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Υπάρχει ένας εξαιρετικός αριθμός θεμάτων έρευνας και σοβαροί κίνδυνοι στον τομέα των διεθνών σχέσεων», γράφει σε επίσημη επιστολή της προς τον Νετανιάχου και έναν μικρό αριθμό ανώτερων ισραηλινών αξιωματούχων που επικαλείται το τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Λέει ότι η υπεράσπιση της συμπληρωματικότητας από το Ισραήλ – η αρχή ότι τα διεθνή δικαστήρια, όπως αυτά της Χάγης, μπορούν να εμπλακούν μόνο όταν τα εθνικά νομικά συστήματα αποτυγχάνουν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους – «μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω μιας κρατικής επιτροπής έρευνας».

Οι μέχρι τώρα έρευνες είναι ανεπαρκείς

Η Μπαχαράβ-Μιάρα προειδοποιεί ότι οι κυβερνητικές εξεταστικές επιτροπές είναι ανεπαρκείς και ότι η μη σύσταση μιας ανεξάρτητης κρατικής εξεταστικής επιτροπής «έρχεται σε θεμελιώδη αντίθεση με τις ευθύνες της κυβέρνησης έναντι του κοινού και θα αποτελούσε ακραία περίπτωση που δικαιολογεί δικαστική παρέμβαση».

«Το διεθνές παράθυρο κλείνει», προειδοποιεί. «Θα πρέπει να συσταθεί άμεσα μια κρατική εξεταστική επιτροπή».

Το Κανάλι 12 αναφέρει επίσης ότι οι αξιωματικοί του IDF ανησυχούν ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, εάν δεν συσταθεί εξεταστική επιτροπή.

Βίντεο που έχουν φτάσει στην κοινή γνώμη από το Κανάλι 12, την Haaretz και άλλα προοδευτικά ισραηλινά μέσα, δείχνουν βασανιστήρια παλαιστινίων σε χώρους κράτησης και έχουν στρέψει την διεθνή υποστήριξη μακριά από το Ισραήλ.

Πηγή: Times of Israel

Only in

Η Ίμπιζα εγκαταλείπει τα σκληρά πάρτι αλλά παραμένει μια χρονοκάψουλα αισθησιακού, ηλιόλουστου ηδονισμoύ

Καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, χίπηδες και φευγάτοι. Αργά αλλά σταθερά μια οφθαλμαπάτη ουράνιου τόξου εξυφαίνεται, από το 1971 έως σήμερα στην Ίμπιζα, μια φευγαλέα ουτοπία υφασμένη από φουσκωτά όνειρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024