Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Να μας στείλετε περισσότερα drones γιατί μας αρέσει να τα καταρρίπτουμε!

Χούθι: Να μας στείλετε περισσότερα drones γιατί μας αρέσει να τα καταρρίπτουμε!

Οι Χούθι με μήνυμά τους προς τις ΗΠΑ ζήτησαν περισσότερα drones ΜQ9 γιατί τους «αρέσει να τα ψήνουν»

Οι Χούθι (σ.σ. Ανσάρ Αλλάχ) κατά ανακοίνωσή τους που συνοδεύθηκε από το σχετικό βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο, κατέρριψαν ένα αμερικανικό MQ-9 μη επανδρωμένο αεροσκάφος την ώρα που επιδίδονταν σε «εχθρικές ενέργειες στον εναέριο χώρο του Κυβερνείου (διοικητική επαρχία)» Μα’Ρίμπ.

Είναι το 8ο drone αυτού του τύπου που ισχυρίζονται ή αποδεδειγμένα έχουν καταρρίψει κατά τη διάρκεια των αμερικανικών υπερπτήσεων πάνω από την Υεμένη, από την στιγμή που ξεκίνησε η εμπλοκή των Χούθι στον πόλεμο στη Γάζα.

Ο ταξίαρχος Γιαχία Σαρί(α) ανακοίνωσε την κατάρριψη μέσω μηνύματος στις εφαρμογές Twitter και Telegram, όμως ήταν ο Μοχάμεντ Αλί Αλ-Χούθι που έκλεψε την παράσταση με την δική του δήλωση.

Η δήλωση που συζητιέται στο διαδίκτυο και όσους παρακολουθούν τη σύγκρουση

O Μοχάμεντ Αλί Αλ-Χούθι (Πρώην τυπικά) πρόεδρος της Ανώτατης Επαναστατικής Επιτροπής της Υεμένης κάλεσε «την Αμερική να στείλει περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ9, καθώς η αεράμυνα της Υεμένης απολαμβάνει να τα ψήνει».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δήλωσαν κατά την πάγια φιλοσοφία τους πως «θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τα τζιχαντιστικά τους καθήκοντα για την υπεράσπιση του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού και για την υπεράσπιση της αγαπημένης μας Υεμένης».

Αυτό που δεν ανήκει στην συνηθισμένη διαλεκτική των ανακοινώσεών τους ήταν πως «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, βρισκόμαστε στη διαδικασία ενίσχυσης των αμυντικών μας δυνατοτήτων για να αντιμετωπίσουμε και να απαντήσουμε στην αμερικανοβρετανική επιθετικότητα, στοχεύοντας τις εχθρικές στρατιωτικές κινήσεις τους στην περιοχή των ναυτικών επιχειρήσεων». Δηλαδή, οι Χούθι αναμένουν η σύγκρουση και οι επιθέσεις εναντίον της Υεμένης να επεκταθούν ακόμα περισσότερο χρονικά.

Το κόστος κάθε MQ-9 Reaper drone ανέρχεται στα 30.000.000 δολάρια. Οι Χούθι καταρρίπτουν drones των ΗΠΑ τουλάχιστον από τον Νοέμβρη του 2023.

Only in

Η Ίμπιζα εγκαταλείπει τα σκληρά πάρτι αλλά παραμένει μια χρονοκάψουλα αισθησιακού, ηλιόλουστου ηδονισμoύ

Καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες, χίπηδες και φευγάτοι. Αργά αλλά σταθερά μια οφθαλμαπάτη ουράνιου τόξου εξυφαίνεται, από το 1971 έως σήμερα στην Ίμπιζα, μια φευγαλέα ουτοπία υφασμένη από φουσκωτά όνειρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024