Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: «Κατάλληλα, καθαρά, διαυγή» τα νερά στον Παγασητικό – Κολυμπήστε άφοβα, λέει το Λιμεναρχείο

Βόλος: «Κατάλληλα, καθαρά, διαυγή» τα νερά στον Παγασητικό – Κολυμπήστε άφοβα, λέει το Λιμεναρχείο

Αίρεται το απαγορευτικό κολύμβησης στον Παγασητικό από το Λιμεναρχείο Βόλου - «Κατάλληλα και καθαρά» τα νερά σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους

Το πράσινο φως για άφοβο κολύμπι στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής στον Βόλο μετά την καταστροφή με τα νεκρά ψάρια, ανακοινώθηκε σήμερα (09.09.2024) με επίσημη ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται πλέον να κολυμπά ο κόσμος σε όλες τις ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, μετά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα νεκρά ψάρια που κατέληξαν στον Παγασητικό στον Βόλο και τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για πιθανή μόλυνση των νερών της θάλασσας.

Τι έδειξαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι

Η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να επιτρέψει και πάλι την κολύμβηση ελήφθη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων που έδειξαν ότι τα νερά στις ακτές του Παγασητικού είναι κατάλληλα, καθαρά και εξαιρετικής διαύγειας χωρίς επιβαρύνσεις από τα τελευταία γεγονότα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να αφαιρέσουν και να απομακρύνουν τις πινακίδες με τις σημάνσεις περί απαγόρευσης της κολύμβησης στις συγκεκριμένες ακτές από την Αγριά μέχρι και τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών.

Απομακρύνθηκαν 270 τόνοι νεκρών ψαριών – Καθαρά στο 100% τα νερά

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες, το λιμάνι του Βόλου ήταν γεμάτο με νεκρά ψάρια, τα οποία δημιουργούσαν ένα ασημί πέπλο, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, μετά την επιχείρηση καθαρισμού, η παραλία του Βόλου επέστρεψε και πάλι στη φυσιολογική της κατάσταση.

Το πριν και το μετά – Δείτε βίντεο από drone

Τα νεκρά ψάρια περισυνελλέγησαν στο 100% μετά από μία εβδομάδα εντατικής εργασίας τόσο από τον Παγασητικό, το λιμάνι του Βόλου και τις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων, όπως είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Only in

Η στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ στην παραμεθόριο περνά από το «κόσκινο» της ΟΕΝΓΕ

«Γυμνά» έχουν μείνει τα νοσοκομεία στα νησιά στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με την κυβέρνηση να αναζητά λύσεις για το ΕΣΥ δίνοντας κίνητρα και «πολλά λεφτά» αλλά οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024