Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Starship: Αποστολές στον Άρη από το 2026 τάζει τώρα ο Έλον Μασκ

Starship: Αποστολές στον Άρη από το 2026 τάζει τώρα ο Έλον Μασκ

«Ήρθε η ώρα να γίνουμε πολυπλανητικό είδος» λέει ο Μασκ.

Το αστραφτερό «Αστρόπλοιο» του Έλον Μασκ θα είναι έτοιμο για τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις μέχρι τον Άρη σε δύο χρόνια από σήμερα, λέει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, βέβαιος ότι θα κάνει πραγματικότητα το όραμά του για μια ολόκληρη αποικία στον κόκκινο πλανήτη.

Τα πρώτα Starship «θα εκτοξευτούν για Άρη σε δύο χρόνια όταν ανοίξει το επόμενο παράθυρο μεταφοράς Γης-Άρη» έγραψε ο Μασκ στο Χ, αναφερόμενος στην κατάλληλη ευθυγράμμιση των δύο πλανητών, η οποία συμβαίνει περίπου κάθε 26 μήνες.

Οι πρώτες αποστολές «θα πραγματοποιηθούν χωρίς πλήρωμα για να δοκιμαστεί η αξιοπιστία της προσεδάφισης ακέραιου του σκάφους. Αν αυτές οι προσεδαφίσεις πάνε καλά, οι πρώτες πτήσεις με πλήρωμα θα γίνουν σε 4 χρόνια» είπε ο ιδρυτής της SpaceX.

«Από εκεί και μετά ο ρυθμός των πτήσεων θα αυξάνεται εκθετικά με στόχο την κατασκευή μιας αυτόνομης πόλης σε περίπου 20 χρόνια. Η πολυπλανητική παρουσία μας θα αυξήσει δραματικά την πιθανή διάρκεια ζωής της συνείδησης, καθώς δεν θα έχουμε πια όλα μας τα αβγά, κυριολεκτικά και μεταβολικά, σε ένα καλάθι».

Τον Ιούνιο, το Starship ολοκλήρωσε με επιτυχία την πέμπτη του δοκιμαστική πτήση, κατά την οποία πέταξε τον γύρο του κόσμου και προσθαλασσώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό περίπου μιάμιση ώρα μετά την εκτόξευσή του από το Τέξας.

Τοποθετημένο στην κορυφή του πυραύλου Super Heavy, το Starship φτάνει σε ύψος τα 122 μέτρα και είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Στην επόμενη δοκιμαστική πτήση, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ο πύραυλος Super Heavy θα επιχειρήσει να επιστρέψει στην εξέδρα εκτόξευσης αφότου μεταφέρει το Starship στο Διάστημα. Μια γιγάντια «δαγκάνα», γνωστή ως «chopsticks» επειδή θυμίζει κινεζικά ξυλάκια φαγητού, θα δοκιμάσει να συλλάβει τον πύραυλο καθώς πέφτει κατακόρυφα προς το έδαφος.

Πριν αναχωρήσει για Άρη, το Starship θα παίξει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα Artemis της NASA για την επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη.

Στην πρώτη αποστολή προσσελήνωσης, η οποία δεν αναμένεται πριν από το 2026 το νωρίτερο, οι αστροναύτες θα αναχωρήσουν από τη Γη με τον πύραυλο SLS στη NASA, στη συνέχεια όμως θα μετεπιβιβαστούν στο Starship για την κάθοδο μέχρι την επιφάνεια του φεγγαριού.

Only in

How to Save a Dead Friend - Ένας συγκινητικός ρωσικός ύμνος για την καταδικασμένη νεολαία

Μια αίσθηση αναπόφευκτης τελειότητας διαπερνά κάθε καρέ του ντοκιμαντέρ How to Save a Dead Friend, της Marusya Syroechkovskaya, που αποτελείται από προσωπικό υλικό που τραβήχτηκε σε διάστημα μιας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024