Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ τρόποι να ξαναμπείτε σε «φόρμα» μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Οκτώ τρόποι να ξαναμπείτε σε «φόρμα» μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να μας φαίνεται «βουνό», αλλά υπάρχει τρόπος να ξαναβρούμε τη «φόρμα» μας .

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντα μια περίοδος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για τους περισσότερους από εμάς, ξεχνόντας τη «φόρμα» μας και απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και τις γαστρονομικές απολαύσεις. Όμως, όταν επιστρέφουμε στην καθημερινότητα όπως τώρα, μπορεί να δυσκολευόμαστε να επανέλθουμε στις συνήθειες του υγιεινού τρόπου ζωής και της άσκησης. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθουμε έτσι, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε την αδράνεια να μας κρατήσει πίσω. Μπορούμε να μπούμε ξάνα σε «φόρμα» και να 8 τρόποι:

#1 Θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους

Μετά το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους για την άσκηση, την υγεία και τη «φόρμα» μας. Αποφεύγουμε τις υπερβολές και επικεντρωνόμαστε σε μικρά, εφικτά βήματα, όπως το να προπονούμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα ή να μειώσουμε τα γλυκά και να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

#2 Εντάσσουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας

Αντί να προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για το γυμναστήριο, μπορούμε να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινή μας ρουτίνα. Επιλέγουμε να περπατήσουμε για να πάμε στη δουλειά ή να ανέβουμε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Αυτές οι μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά χωρίς να πιεστούμε πολύ μέχρι να μπούμε στην συνηθισμένη μας ρουτίνα.

#3 Fit από Σεπτέμβρη: Βρίσκουμε κίνητρο μέσω νέων δραστηριοτήτων

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Εγγραφόμαστε σε ένα νέο μάθημα, όπως γιόγκα, πιλάτες ή ακόμα και χορό. Ανανεώνουμε το ενδιαφέρον μας για τη γυμναστική και ταυτόχρονα μαθαίνουμε κάτι νέο.

#4 Δημιουργούμε ένα πρόγραμμα άσκησης

Η οργάνωση είναι το κλειδί για την επιτυχία. Δημιουργούμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα άσκησης και το ακολουθούμε πιστά. Η συνέπεια μας βοηθά να χτίσουμε συνήθειες που θα διαρκέσουν όλο τον χρόνο.

#5 Κάνουμε την άσκηση κοινωνική δραστηριότητα

Η άσκηση γίνεται πιο διασκεδαστική όταν τη μοιραζόμαστε με φίλους ή την οικογένειά μας. Κανονίζουμε ομαδικές προπονήσεις ή συμμετέχουμε σε ομαδικά αθλήματα. Έτσι, συνδυάζουμε την άσκηση με την κοινωνική μας ζωή, καθιστώντας την κάτι που ανυπομονούμε να κάνουμε.

#6 Εστιάζουμε στη διατροφή μας

Η άσκηση και η διατροφή πάνε χέρι-χέρι. Μετά το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να επιστρέψουμε σε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Επιλέγουμε φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα και αποφεύγουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Μια καλή διατροφή ενισχύει την ενέργειά μας και υποστηρίζει την προσπάθεια μας να είμαστε fit και να έχουμε ένα υγιές σώμα.

#7 Χρησιμοποιούμε τη φύση ως γυμναστήριο

Το φθινόπωρο προσφέρει ιδανικές συνθήκες για υπαίθριες δραστηριότητες. Εξερευνούμε μονοπάτια, κάνουμε πεζοπορία ή ποδήλατο. Η επαφή με τη φύση όχι μόνο μας γυμνάζει, αλλά αναζωογονεί και το πνεύμα μας.

#8 Fit από Σεπτέμβρη: Ενισχύουμε την πνευματική μας υγεία

Η άσκηση δεν είναι μόνο θέμα σώματος, αλλά και πνεύματος. Μετά τις διακοπές, μπορούμε να ενσωματώσουμε τεχνικές όπως ο διαλογισμός ή το breathwork  στη ρουτίνα μας. Αυτές οι πρακτικές μειώνουν το άγχος και ισορροπούν το νευρικό μας σύστημα.

Πρέπει να θυμόμαστε πως η φροντίδα του σώματός μας είναι επένδυση στη μακροχρόνια υγεία και ευεξία μας. Αν δεν έχουμε δώσει την προσοχή που του αξίζει μέχρι τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε. Σήμερα κιόλας μπορούμε να κάνουμε μια μικρή, θετική αλλαγή που θα μας οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη ενέργεια, υγεία και ευτυχία, γιατί το σώμα μας αξίζει την καλύτερη φροντίδα, σε κάθε φάση της ζωής μας!

*Πηγή: Vita

Only in

How to Save a Dead Friend - Ένας συγκινητικός ρωσικός ύμνος για την καταδικασμένη νεολαία

Μια αίσθηση αναπόφευκτης τελειότητας διαπερνά κάθε καρέ του ντοκιμαντέρ How to Save a Dead Friend, της Marusya Syroechkovskaya, που αποτελείται από προσωπικό υλικό που τραβήχτηκε σε διάστημα μιας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024