Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τζον Μπένετ Ράμσεϊ: Η ανεξιχνίαστη έως σήμερα δολοφονία της εξάχρονης που σόκαρε την Αμερική γίνεται σειρά

Τζον Μπένετ Ράμσεϊ: Η ανεξιχνίαστη έως σήμερα δολοφονία της εξάχρονης που σόκαρε την Αμερική γίνεται σειρά

Δεκαετίες αργότερα, η δολοφονία της 6χρονης παραμένει ανεξιχνίαστη.

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τότε που η Τζον Μπένετ Ράμσεϊ βρέθηκε δολοφονημένη στο υπόγειο του σπιτιού της στο Κολοράντο, με την υπόθεση να παραμένει ανεξιχνίαστη έως σήμερα.

Η σοκαριστική δολοφονία της ήταν μόνο η αρχή ενός μυστηρίου δεκαετιών

Η Τζον Μπένετ ήταν 6 ετών όταν βρέθηκε νεκρή, έχοντας δεχτεί σεξουαλική επίθεση, ξυλοδαρμό και στραγγαλισμό την επομένη των Χριστουγέννων το 1996. Κανείς δεν κατηγορήθηκε ποτέ για το θάνατο της νεαρής πριγκίπισσας των καλλιστείων, αν και υπήρξαν πολλές θεωρίες.

Η υπόθεση που σόκαρε την Αμερική και κατέκλυσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνη την εποχή γίνεται μίνι σειρά από την Paramount+. Τους γονείς της εξάχρονης θα υποδυθούν η  Μελίσα ΜακΚάρθι και ο Κλάιβ Όουεν.

Τι συνέβη όμως στην Τζον Μπένετ Ράμσεϊ;

Στις 26 Δεκεμβρίου 1996, ο Τζον και η Πάτσι Ράμσεϊ ανέφεραν ότι η εξάχρονη κόρη τους Τζον Μπενέτ Ράμσεϊ είχε απαχθεί και ότι είχαν βρει ένα σημείωμα για λύτρα που απαιτούσε 118.000 δολάρια.

Όταν οι φερόμενοι απαγωγείς δεν τηλεφώνησαν, η αστυνομία είπε στον πατέρα της εξάχρονης να ψάξουν ξανά το σπίτι.

Το πτώμα του παιδιού ανακάλυψε ο πατέρας της το υπόγειο του σπιτιού τους. Είχε ξυλοκοπηθεί και στραγγαλιστεί.

Η σοκαριστική δολοφονία της ήταν μόνο η αρχή ενός μυστηρίου δεκαετιών.

Τις ημέρες, τις εβδομάδες, τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές και οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ προσπαθούσαν να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: Ποιος σκότωσε τη σταρ των παιδικών καλλιστείων;

Στις 14 Ιουλίου 1997 δημοσιοποιήθηκε η νεκροψία της εξάχρονης.

Ο ιατροδικαστής βρήκε «ένα βαθύ δέσιμο γύρω από το λαιμό του θύματος και ένα άλλο γύρω από το δεξιό καρπό», απόδειξη ότι ήταν δεμένη και στραγγαλισμένη.

Επίσης, βρέθηκαν αίματα και εκδορές στην περιοχή του κόλπου του κοριτσιού και ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι αρκετά βίαια ώστε να προκληθεί αιμορραγία και ένα μεγάλο κάταγμα 8,5 στο κρανίο της.

Οι κατηγορίες για τους γονείς

Τις ημέρες μετά τους φόνους, η οικογένεια υπέβαλε πρόθυμα δείγματα DNA στους ερευνητές.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γονείς της Τζον Μπενέτ Ράμσεϊ ήταν υπεύθυνοι για το θάνατό της – παρόλο που ποτέ δεν τους απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες για το φόνο.

Από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση, ο Τζον Ράμσεϊ κατηγορεί το αστυνομικό τμήμα του Μπόλντερ ότι τους έκανε να φαίνονται ένοχοι στα μέσα ενημέρωσης:

«Η αστυνομία δεν ήταν εκεί για να μας βοηθήσει. Ήταν εκεί για να μας κρεμάσουν», είχε πει.

Το 2008, υπήρξε μια ανατροπή στην υπόθεση, όταν μια νέα μορφή εξέτασης DNA βρήκε το DNA τουλάχιστον ενός άγνωστου άνδρα στις πιτζάμες της Τζον Μπενέτ.

Δεδομένου ότι το DNA δεν ανήκε στους συγγενείς της, η οικογένεια απαλλάχθηκε επίσημα από την υπόθεση, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της Πάτσι Ράμσεϊ από καρκίνο των ωοθηκών.

Παρόλα αυτά, με την υπόθεση ανοιχτή, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στη θεωρία «το έκαναν οι Ράμσεϊ».

Ποιοι άλλοι θεωρήθηκαν ύποπτοι

Αλλά οι Ράμσεϊ δεν ήταν ποτέ οι μόνοι πιθανοί ύποπτοι. Ακόμη μία θεωρία είναι ότι πίσω από το έγκλημα κρύβεται ένας παιδόφιλος.

Μία ακόμα θεωρία είναι ότι ήταν κάποιος που γνώριζαν προσωπικά οι Ράμσεϊ εισέβαλλε στο σπίτι.

Μια πιθανή ύποπτη είναι η οικονόμος τους, η Λίντα Χόφμαν-Πιου. Όχι μόνο είχε κλειδί για το σπίτι και γνώριζε το πρόγραμμα της οικογένειας, αλλά ενδεχομένως να είχε δει και ένα εκκαθαριστικό σημείωμα με το μπόνους του Τζον Ράμσεϊ.

Και σύμφωνα με την Πάτσι Ράμσεϊ, η Χόφμαν-Πιου είχε ζητήσει πρόσφατα δάνειο αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Το ποσό που είχαν ζητήσει οι απαγωγείς στο σημείωμα ήταν το ακριβές ποσό που είχε λάβει ως μπόνους στη δουλειά του ο πατέρας του κοριτσιού.

Μπορεί να ήταν ο αδελφός της;

Αλλά ίσως η πιο σοκαριστική θεωρία είναι ότι ο αδελφός της Τζον Μπενέτ, ο Μπερκ, ο οποίος ήταν μόλις 9 ετών τότε, ήταν υπεύθυνος για το θάνατό της.

Η ιδέα αυτή απέκτησε δυναμική μετά την κυκλοφορία το 2016 του ντοκιμαντέρ του CBS «The Case of: JonBenét Ramsey».

Το ντοκιμαντέρ σημείωσε ότι στο στομάχι της εξάχρονης είχε βρεθεί άπεπτος ανανάς και ότι στην κουζίνα είχε βρεθεί ένα μπολ με ανανά. Αλλά η μητέρα της αρνήθηκε ότι ετοίμαζε ανανά για την JonBenét.

Σύμφωνα με την αμφιλεγόμενη θεωρία, ο Μπερκ ετοίμασε τον ανανά για τον εαυτό του ως νυχτερινό σνακ. Αλλά όταν η Τζον Μπένετ πήρε ένα κομμάτι, ο Μπερκ υποτίθεται ότι τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα αντικείμενο – ίσως έναν φακό.

Σε απάντηση στο ντοκιμαντέρ, ο Μπερκ Ράμσεϊ μήνυσε το CBS για 750 εκατομμύρια δολάρια και οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν αργότερα.

Αλλά παρ’ όλες τις ομολογίες, τις ενδείξεις και τις θεωρίες συνωμοσίας, οι Αρχές δεν βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στην επίλυση της υπόθεσης από ό,τι το 1996.

Δεκαετίες μετά τη δολοφονία, το ερώτημα παραμένει το ίδιο: Ποιος σκότωσε την Τζον Μπενέτ Ράμσεϊ;

Only in

Στον ΣΥΡΙΖΑ ρίξανε τον Κασσελάκη, στους συνταξιούχους πετάνε τυράκι και δεν αργεί η ώρα που ο λαός θα ρίξει… φασκελάκι

Τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα… Αντιπολίτευση γράφει στη λίστα με τα αναγκαία ο λαός μπας και σταματήσει ο κυβερνητικός εμπαιγμός

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024