Γερμανία: Συναγερμός για Ρώσους χάκερ – Προειδοποίηση της Υπηρεσίας Ασφαλείας
Οι υπηρεσίες ασφαλείας στη Γερμανία προειδοποιούν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επίθεσης Ρώσων χάκερ
Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Γερμανίας προειδοποίησε για μια ομάδα κυβερνοπειρατών, που ανήκει στη μονάδα 29155 της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού της Ρωσίας (GRU) και η οποία έχει εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του ΝΑΤΟ και χωρών της ΕΕ.
Σε ανάρτησή της στο Χ σήμερα η γερμανική υπηρεσία επεσήμανε ότι σε συνεργασία με το FBI, την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας (CISA), την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και άλλους διεθνείς εταίρους εκδίδει προειδοποίηση για αυτή την ομάδα, γνωστή ως UNC2589.
Στην προειδοποίησή της η γερμανικής υπηρεσία επεσήμανε ότι η ομάδα αυτή επιδίδεται σε ενέργειες με στόχο την κατασκοπεία και τις δολιοφθορές στο πλαίσιο των οποίων συχνά δημοσιοποιεί κλεμμένα δεδομένα ή παραποιεί ιστοσελίδες
Η προειδοποίηση έρχεται σε μια περίοδο που στην Ευρώπη επικρατεί ανησυχία για τους Ρώσους χάκερς και κατασκόπους, κυρίως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022.
Κυβερνοεπιθέσεις
Νωρίτερα φέτος το Βερολίνο κατηγόρησε τη Ρωσία για σειρά κυβερνοεπιθέσεων με στόχο τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP), όπως και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της άμυνας, της αεροδιαστημικής, της επιμελητείας και της πληροφορικής.
Στην προειδοποίησή της η γερμανικής υπηρεσία επεσήμανε ότι η ομάδα αυτή, που είναι γνωστή και ως Cadet Blizzard ή Ember Bear, επιδίδεται σε ενέργειες με στόχο την κατασκοπεία και τις δολιοφθορές στο πλαίσιο των οποίων συχνά δημοσιοποιεί κλεμμένα δεδομένα ή παραποιεί ιστοσελίδες.
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442