Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός της επίθεσης – Τουλάχιστον 16 νεκροί και 36 τραυματίες

Συρία: Αυξάνεται ο αιματηρός απολογισμός της επίθεσης – Τουλάχιστον 16 νεκροί και 36 τραυματίες

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση κατά την οποία σύμφωνα με ΜΜΕ στη Συρία υπάρχουν και νεκροί άμαχοι

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν πλέον σκοτωθεί και 36 έχουν τραυματιστεί από την ισραηλινή επίθεση στην περιφέρεια Χάμα στην κεντρική Συρία, ανέφερε ο διευθυντής υγείας της πόλης, Μάχερ αλ Γιούνες, σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε ο αλ Γιούνες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής τα ισραηλινά πλήγματα στόχευσαν πολλές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Χάμα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι τα αμυντικά συστήματα της χώρας αναχαίτισαν και κατέρριψαν ορισμένα από αυτά.

Συρία

Πηγή: BBC

‘Ένα παρατηρητήριο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε νωρίτερα ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες και τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε πλήγματα που κατέστρεψαν στρατιωτικές και επιστημονικές εγκαταστάσεις όπου υπήρχαν ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονταν από το Ιράν.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν σχολιάζει αναφορές ξένων μέσων ενημέρωσης.

Ωστόσο, έχει προηγουμένως αναγνωρίσει ότι πραγματοποίησε εκατοντάδες πλήγματα τα τελευταία χρόνια σε στόχους στη Συρία που, όπως λέει, συνδέονται με το Ιράν και τις συμμαχικές ένοπλες ομάδες.

Οι ισραηλινές επιδρομές φέρεται να έχουν ενταθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, ως απάντηση στις διασυνοριακές επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ και άλλες ομάδες στο Λίβανο και τη Συρία.

Απορρίπτει το Ιράν ότι το χτύπημα έγινε σε δική του βάση

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε τις αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι μια εγκατάσταση που συνδέεται με το Ιράν ή υποστηρίζεται από αυτό ήταν ο στόχος των ισραηλινών επιδρομών στη Συρία.

«Αυτό που ανακοίνωσαν επίσημες πηγές από τη συριακή κυβέρνηση είναι ότι έγιναν επιθέσεις σε ορισμένες συριακές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης σε ένα ερευνητικό κέντρο που συνδέεται με το υπουργείο Άμυνας και τον συριακό στρατό», δήλωσε ο Νασέρ Κανανί στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Καταδικάζουμε αυτή την εγκληματική επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο».

Only in

How to Save a Dead Friend - Ένας συγκινητικός ρωσικός ύμνος για την καταδικασμένη νεολαία

Μια αίσθηση αναπόφευκτης τελειότητας διαπερνά κάθε καρέ του ντοκιμαντέρ How to Save a Dead Friend, της Marusya Syroechkovskaya, που αποτελείται από προσωπικό υλικό που τραβήχτηκε σε διάστημα μιας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024