Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα όπλα σκοτώνουν τα παιδιά και τους εφήβους στις ΗΠΑ – Η πιο συχνή αιτία θανάτου

Τα όπλα σκοτώνουν τα παιδιά και τους εφήβους στις ΗΠΑ – Η πιο συχνή αιτία θανάτου

Το 18% των θανάτων ατόμων ηλικίας έως 18 ετών προκαλείται από όπλα

Τα όπλα αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους στις ΗΠΑ, έχοντας ξεπεράσει τα τροχαία από το 2020.

Τα πυροβόλα όπλα αντιπροσώπευαν το 18% των παιδικών θανάτων (ηλικίας 1-18 ετών) το 2022, που είναι το έτος με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα από τη βάση δεδομένων Wonder των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Περίπου 3.500 παιδιά πέθαναν σε περιστατικά που σχετίζονται με όπλα εκείνη τη χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν πέντε παιδιά που χάνονται για κάθε 100.000 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, πεθαίνουν λόγω των όπλων, σύμφωνα με το CNN.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμία άλλη χώρα του Δυτικού κόσμου, τα πυροβόλα όπλα δεν συγκαταλέγονται στις τέσσερις πρώτες αιτίες θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών, σύμφωνα με ανάλυση του KFF.

Οι πυροβολισμοί στο γυμνάσιο Apalachee στο Γουίντερ της Τζόρτζια, την περασμένη Τετάρτη, σηματοδοτούν την 45η επίθεση σε σχολείο το 2024. Δύο μαθητές και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν από τα πυρά του 14χρονου Κολτ Γκρέι. Η επίθεση καταγράφηκε ως η πιο φονική σε σχολείο από τη σφαγή του Μαρτίου 2023 στο The Covenant School στο Νάσβιλ του Τενεσί.

250 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών το 2024

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν όταν ένας 14χρονος άνοιξε πυρ στο λύκειο Apalachee στη βόρεια Τζόρτζια την Τετάρτη στο τελευταίο από τα πάνω από 250 περιστατικά μαζικών πυροβολισμών που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ το 2024. Από αυτά, τα 30 ήταν φονικά, στερώντας τη ζωή από τουλάχιστον 131 ανθρώπους.

Ενώ οι μαζικοί πυροβολισμοί αποτελούν μόνο ένα μικρό ποσοστό του μεγάλου αριθμού θανάτων από όπλα που συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, συνιστούν την πιο αξιοσημείωτη και προφανή εκδήλωση του ιδιαίτερου προβλήματος της χώρας που αφορά τα πάρα πολλά όπλα.

Το πρόβλημα των μαζικών πυροβολισμών πιθανότατα θα απασχολεί την αμερικανική κοινωνία όσα τα όπλα ξεπερνούν σε αριθμό τους ανθρώπους.

«Δεν υπάρχει εύκολη λύση», λέει ο Daniel Nagin, καθηγητής δημόσιας πολιτικής και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Γι’ αυτό έχασες Στέφανε, γι’ αυτό δεν κέρδισαν οι άλλοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να εκλέξει νέο πρόεδρο την ώρα που η πλειονότητα της κοινωνίας τον βλέπει με αποστροφή. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ήταν η τούρτα της παρακμής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν απλώς το κερασάκι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2024