Σάλος δημιουργήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και στα social media, καθώς η Μπιγιονσέ, κατά πως φαίνεται δεν συμμετείχε με καμία υποψηφιότητα στα Country Music Awards, με τα διεθνή media να αναπαράγουν την είδηση, γράφοντας ότι «τη σνόμπαραν».

Αν και το άλμπουμ της «Cowboy Carter» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, δεν έπεισε τα CMA να τη συμπεριλάβουν σε εκείνους που θα διεκδικήσουν κάποιο βραβείο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι φαν της τραγουδίστριας ξέσπασαν στο X, κατηγορώντας τη διοργάνωση και τους αρμόδιους για τις υποψηφιότητες στα βραβεία, για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος της.

Ένας από τους θαυμαστές της έγραψε: «Η Μπιγιονσέ αποκλείστηκε από τις υποψηφιότητες στα Country Music Award ενώ ο ρατσιστής και συχνά μεθυσμένος Μόργκαν Γουόλεν που πετάει καρέκλες έχει 7 υποψηφιότητες και η Μπιγιονσέ καμία. Αυτό λέει πολλά για τα CMA και τη βιομηχανία της country μουσικής – θα έπρεπε να ντρέπονται για τον ρατσισμό και τον μισογυνισμό τους».

Άλλοι, πάλι, διαψεύδουν τις ρατσιστικές προθέσεις του CMA καθώς ο Αμερικανός καλλιτέχνης Shaboozey, που κατάγεται από τη Νιγηρία, όχι μόνο υπήρξε μέρος της διοργάνωσης, αλλά βραβεύτηκε και για αυτό. Βέβαια, σε ανάρτησή του στο X συμπόνησε την Queen-B γράφοντας: «Αυτό είναι αυτονόητο. Σε ευχαριστούμε @Beyonce που μας άνοιξες μια πόρτα, ξεκίνησες μια συζήτηση και μας χάρισες ένα από τα πιο καινοτόμα country άλμπουμ όλων των εποχών!»