Ήταν το 2019 όταν ο Τοντ Φίλιπς παρουσίασε τη δική του εκδοχή του Joker και κατάφερε να σαρώσει στο box office με το ψυχολογικό θρίλερ που δημιούργησε. Ο Χοακίν Φίνιξ εντυπωσίασε με την ερμηνεία του, οι εισπράξεις του φιλμ ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια και το sequel ήταν αναμενόμενο.

Και πλέον έχουν μείνει λίγες εβδομάδες μέχρι να βγει στις μεγάλες οθόνες, ωστόσο το «Joker: Folie à Deux» δεν έχει ξεκινήσει με το… δεξί αυτή την κινηματογραφική του πορεία. Η πρεμιέρα του μουσικού θρίλερ στο Φεστιβάλ της Βενετίας δίχασε τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς. Η παραγωγή, τα κοστούμια, τα χορευτικά, αλλά και οι ερμηνείες των Χοακίν Φίνιξ και Lady Gaga πήραν θετικά σχόλια, αλλά την ίδια ώρα το σενάριο, η πλοκή και ο ρυθμός του φιλμ κατακεραυνώθηκαν.

«Μια απογοητευτική ταινία», «αυτός δεν είναι ο Τζόκερ», «επαναλαμβανόμενη» ήταν μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν μετά την προβολή της ταινίας στη Βενετία, δείχνοντας ότι κάτι λείπει από το όραμα του Τοντ Φίλιπς.

Έχουν δίκιο ή άδικο οι κριτικές; Λογικά σε λίγο καιρό θα ξέρουμε αν συμφωνούμε ή όχι, καθώς στις 4 Οκτωβρίου η ταινία θα βρίσκεται στις σκοτεινές αίθουσες. Έως τότε, ας πάρουμε μια γεύση από το τελευταίο trailer που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες και ήδη έχει αγγίξει το ένα εκατομμύριο views.