Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΑΔΕΔΥ: Απόλυτη κοροϊδία τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

ΑΔΕΔΥ: Απόλυτη κοροϊδία τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

«Σφυροκόπημα» στην κυβέρνηση τρεις ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. «Μονόδρομος πλέον η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας» λέει η ΑΔΕΔΥ.

Μεγαλώνει το κλίμα δυσαρέσκεια για το πακέτο της ΔΕΘ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) μιλά για «απόλυτη κοροϊδία» αναφερόμενη στα μέτρα  για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Στο μέτωπο των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, στη χώρα μας, θα ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία μέσω της οποίας η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (τον Απρίλιο του 2025) θα οδηγεί σε ανάλογη προσαρμογή των αμοιβών για 700.000 δημόσιους υπαλλήλους με στόχο το 2027 τόσο ο κατώτατος όσο και ο εισαγωγικός στο δημόσιο να έχουν φτάσει στα 950 ευρώ.

Ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο ανέρχεται στα 850 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο ανέρχεται στα 850 ευρώ (x12 μήνες) και ο κατώτατος στον ιδιωτικό τομέα στα 830 ευρώ (x14 μήνες), που σημαίνει ότι η μέση ετήσια αύξηση με βάση το στόχο για 950 ευρώ το 2027, ανέρχεται σε περίπου 40 ευρώ.

«Μια ακόμη κοροϊδία»

«Ακούγοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς και την εξειδίκευση των μέτρων που έγινε στη συνέχεια το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως πρόκειται για μια ακόμη κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ για τους 600.000 υπαλλήλους του Δημοσίου (εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ)» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι ο εισαγωγικός μισθός ΥΕ του Δημοσίου, θα ‘’ακολουθήσει’’ την σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού του Ιδιωτικού Τομέα από τον Απρίλιο του 2025 σημειώνει ο συνδικαλιστικός φορέας των δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο κ. Μητσοτάκης, σκόπιμα αγνοεί ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει 14 μισθούς»

Στη συνέχεια εξηγεί: «Ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο του 2025 θα συνδεθεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα με το κατώτατο εισαγωγικό κλιμάκιο στο δημόσιο τομέα που είναι 850 ευρώ δηλαδή θα δοθεί μια αύξηση στο επίπεδο των 20€/μήνα (12€ καθαρά).  Σταδιακά ως το 2027 θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο κατά 100€ ακαθάριστα. Δηλαδή το 2027 θα γίνει ο βασικός μισθός του νεοεισερχόμενου στο Δημόσιο θα γίνει 950 ευρώ!».

Προφανώς, λέει η ΑΔΕΔΥ, «ο κ. Μητσοτάκης, σκόπιμα αγνοεί ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει 14 μισθούς, ενώ το Δημόσιο 12 και άρα θα συνεχίσει ο κατώτατος μισθός του δημοσίου να είναι πολύ χαμηλότερος από τον ήδη χαμηλό μισθό του ιδιωτικού».

Παράλληλα, εκφράζει δυσφορία γιατί «δεν ακούσαμε και καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ακρίβεια που συνεχίζει να αφανίζει τα εισοδήματά μας. Αντίθετα διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά την εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιδότηση της ακρίβειας και μέτρα που δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τον πληθωρισμό που η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτο».

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «είναι μονόδρομος πλέον η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας με αίτημα  την πραγματική αύξηση στους μισθούς και την καταπολέμηση της ακρίβειας».

Only in

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι έξι της τελικής ευθείας – Η μάχη των υπογραφών και τα μηνύματα

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές. Αναμένεται η επίσημη ανακήρυξή τους από την ΕΔΕΚΑΠ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024