«Στο προσκλητήριο μου για την υπεράσπιση του ΕΣΥ από την προπαγάνδα πλέον μπαίνουν στην μάχη οι ίδιοι οι γιατροί του ΕΣΥ. Γνωστός χειρουργός στο «Ιπποκράτειο» εξηγεί γιατί το ΕΣΥ όχι μόνον λειτουργεί αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπερέχει του ιδιωτικού τομέα! Τον ευχαριστώ» γράφει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, αναδημοσιεύοντας το βίντεο που ανέβασε μέσα από το χειρουργείο ο «γνωστός» γιατρός.

Όντως «γνωστός» και γιατί το 2019 είχε βρεθεί στο επίκεντρο για τον κυνισμό του όταν του περνούσαν χειροπέδες γιατί ζήτησε για πολλοστή φορά φακελάκι από καρκινοπαθή. Τώρα ο «γνωστός χειρουργός» με μνημειώδες θράσος βγαίνει να αντικρούσει όσα προσάπτουν στην κυβερνητική πολιτική για την υγεία, ταλαιπωρημένοι ασθενείς και γιατροί που ακριβώς επειδή ζουν από το μισθό τους και όχι με «φακελάκια» δικαίως διαμαρτύρονται γιατί είναι χαμηλοί, μιλούν για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, γιατί προφανώς και δεν αρκεί να λειτουργούν σωστά μόνο λίγες πανεπιστημιακές κλινικές.

Ο «γνωστός χειρουργός» δημοσίευσε λοιπόν βίντεο στο tiktok όπου διαφήμιζε το δημόσιο σύστημα υγείας κόντρα σε όσα λένε αυτοί «που σας πιπιλίζουν το κεφάλι», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αναρτήσει το βίντεο στο δικό του λογαριασμό στο Χ (twitter) ευχαριστώντας τον γιατρό.

Είτε από άγνοια είτε συνειδητά ο υπουργός Υγείας επέπεσε σε σοβαρό ατόπημα, γιατί ο «γνωστός χειρουργός στο Ιπποκράτειο», Γιώργος Θεοδωρόπουλος, είναι αυτός που το 2019 είχε συλληφθεί καθώς έλαβε φακελάκι από ασθενή με καρκίνο.

Συγκεκριμένα, ασθενής υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο τον Ιούνιο του 2018, όταν και ο γιατρός του ζήτησε το πρώτο φακελάκι, το οποίο και ο ίδιος έδωσε. Ωστόσο, η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώθηκε και έτσι χρειάστηκε και άλλες επεμβάσεις, για τις οποίες πλήρωσε εκ νέου τον γιατρό.

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου του 2019, ο άτυχος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο όπου υπηρετεί ο γιατρός με ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να καταγγείλει τον γιατρό στην αστυνομία, με αποτέλεσμα το ποσό που του ζήτησε ο Θεοδωρόπουλος να προσημειωθεί. Μόλις ο χειρουργός πήρε τα χρήματα επενέβησαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως καταγγέλλει ο ασθενής έχει δώσει συνολικά στον γιατρό Γιώργο Θεοδωρόπουλο, 2.650 ευρώ.

Ο γιατρός τότε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς μετά την απολογία του. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.