Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Κομμένη στα δύο γέφυρα εδώ και έναν χρόνο – «Πάμε στο σπίτι μας με βάρκες»

Εύβοια: Κομμένη στα δύο γέφυρα εδώ και έναν χρόνο – «Πάμε στο σπίτι μας με βάρκες»

Η γέφυρα συνδέει τις παραλίες Κυμάσι και Αμίτσα και καταστράφηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή πέρυσι το Σεπτέμβριο

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την Εύβοια προκαλώντας μεγάλες καταστροφές τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τις πληγές να μένουν ακόμα ανοιχτές στο νησί, αφήνοντας γέφυρα κομμένη στα δύο.

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων η γέφυρα που συνδέει την παραλία Κυμάσι με την παραλία Αμίτσα στη Βόρεια Εύβοια, η οποία κατέρρευσε λόγω των ορμητικών νερών, παραμένει ακόμα στην ίδια κατάσταση.

Είναι αδιανόητο πως ένα χρόνο μετά δεν έχει αποκατασταθεί η γέφυρα, η οποία συνδέει δύο από τις πιο γνωστές παραλίες της Εύβοιας. Οι κάτοικοι της περιοχές δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι τους, μετακινούνται με βάρκες.

«Ως πότε…;»

Κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως «θα μπορούσαν να είχαν πει στον στρατό να βοηθήσει όπως σε άλλες περιοχές. Δυστυχώς οι κάτοικοι που μένουν εκεί δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Μας είπαν πως δεν υπάρχει και άλλος δρόμος από πίσω από το βουνό μόνο αν έχεις τζιπ και αναγκάζονται σχεδόν ένα χρόνο να πάνε με βάρκες ψαράδων φίλων».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Ως πότε κύριοι θα περιμένουμε να φτιάξετε μια καινούργια γέφυρα; Ως πότε θα περιμένουμε για μια ανάπλαση στην κατεστραμμένη από τις πλημμύρες παραλία Κυμάσι; Ως πότε θα περιμένουμε να γίνει διάνοιξη στο ποτάμι Κυμασιώτης για να μην πλημμυρίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες;».

Only in

O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024