Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρή καταγγελία για θάνατο τραυματία στην Αίγινα – Είχαν πάει στη ΔΕΘ το μόνο πλωτό ασθενοφόρο που υπήρχε

Σοβαρή καταγγελία για θάνατο τραυματία στην Αίγινα – Είχαν πάει στη ΔΕΘ το μόνο πλωτό ασθενοφόρο που υπήρχε

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου και κατέληξε. 

Με θαλάσσιο ταξί μεταφέρθηκε τραυματίας τροχαίου στην Αίγινα καθώς το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στη ΔΕΘ.

Χωρίς την ασφάλεια του μοναδικού πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται η Αίγινα, καθώς έχει μεταφερθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, θα επιστρέψει στο νησί σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έγινε ένα σοβαρό τροχαίο στην Αίγινα όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε στην Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, προκειμένου να γίνει η διακομιδή του στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου και κατέληξε.

Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη, για να διασταυρώσει την πληροφορία. Ο λιμενάρχης επιβεβαίωσε ότι η διακομιδή έγινε με θαλάσσιο ταξί, καθώς το πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα στην τοπική κοινωνία να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

«Σε δέκα λεπτά ήμασταν εκεί, παραλάβαμε το ασθενοφόρο και φύγαμε για Πειραιά. Ήμασταν στην ώρα μας εκεί, σε 45 λεπτά μπορεί και πιο γρήγορα αν και είχε θάλασσα προσπαθούσαμε να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Απλά όταν λείπει το ασθενοφόρο του λιμενικού είμαστε και εμείς εκεί για να βοηθήσουμε εφόσον και μπορούμε έτσι; Το πλωτό είναι λίγο καλύτερο σκάφος εάν είναι επανδρωμένο εκείνη την ώρα ακριβώς μπορεί να πετύχει και καλύτερο χρόνο. Είναι για πέντε δέκα λεπτά η διαφορά», είπε ο χειριστής του θαλάσσιου ταξί.

Έξαλλοι οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι του νησιού είναι ανάστατοι και καταγγέλλουν ότι δεν γίνεται κάποιοι να παίζουν με τις ζωές τους κορώνα γράμματα.

«Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν εάν υπήρχε το πλωτό, εάν ο χρόνος έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ότι κατέληξε ο άνθρωπος. Το πλωτό δε θα έπρεπε να λείπει ποτέ. Αντ’ αυτού εστάλη για κάποιου τύπου επισκευή αρχές Σεπτεμβρίου και αφού έγινε αυτή η επισκευή μετά προκρίθηκε το γεγονός ότι έπρεπε να πάει σαν έκθεμα στη ΔΕΘ», αναφέρουν οι κάτοικοι του νησιού.

«Το πλωτό σίγουρα πρέπει να είναι εδώ. Και αφού το πήραν το πλωτό έπρεπε να είχαν φέρει ένα άλλο σκάφος να είναι εδώ για αυτή τη δουλειά που κάνει», σχολίασε ο κοινοτάρχης Πέρδικας Σάκης Μουρτζής.

Το συγκεκριμένο πλωτό του λιμενικού είναι εξοπλισμένο με απινιδωτή, ράμπα για φορείο και είναι στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό.

Αίγινα: Τι απαντάει το Λιμενικό

Το θέμα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να έρθει η απάντηση του Λιμενικού.

«Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε κατόπιν της προβλεπόμενης συνεργασίας ΕΚΑΒ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Συγκεκριμένα, διεκομίσθη ένας 23χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης με το επιβατικό τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ) σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με συνοδεία γιατρού και εκτελέστηκε εντός 44 λεπτών. Όπως σε όλες τις συνεργασίες με το ΕΚΑΒ ο χρόνος απόκρισης ήταν άμεσος και δεν υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή. Το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που τελικά επελέγη από το ΕΚΑΒ, ήταν άμεσα διαθέσιμο, ενώ ο συνολικός χρόνος μεταφοράς στο λιμάνι του Πειραιά ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα χρειαζόταν και το ΠΛΣ 1068».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «σε ό, τι αφορά την επιλογή να μετακινηθεί το ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια λόγω της εγγύτητας-γειτνίασης της Αίγινας με τον Πειραιά (18 ν.μ.), την τακτικότατη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και το πλήθος διατιθέμενων πλωτών μέσων ακόμα και για τη κάλυψη έκτακτης ανάγκης. Τα υπόλοιπα επτά (07) Περιπολικά Σκάφη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές (Νάξο, Λέρο, Ρόδο, Σκιάθο, Κέρκυρα, Σαμοθράκη, Ιθάκη) με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία».

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, οι Κασσελακικοί και ο Αλέξης Τσίπρας

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ το παρασκήνιο στα άδυτα της Κουμουνδούρου είναι ήδη πλούσιο. Τα τρία στρατόπεδα και ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024