Περισσότερα από 15 ηλεκτρικά πατίνια, αρκετά ποδήλατα αλλά και κινητά έβγαλαν από τη θάλασσα οι εθελοντές δύτες που καθάρισαν τα νερά της παραλίας του Θερμαϊκού σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τα πατίνια, ο βυθός έκρυβε ακόμη μία έκπληξη κι αυτή δεν ήταν άλλη από το μηχανάκι που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Συμμετείχαν 30 εθελοντές δύτες στον καθαρισμό του Θερμαϊκού

Πρόκειται για δράση στην οποία συμμετείχαν 3ο εθελοντές δύτες.

Με μικρά σκάφη που πηγαινοέρχονται σε όλο το μήκος της παραλίας (από τον λευκό Πύργο έως το λιμάνι και αντίστροφα), οι δύτες βουτάνε στα νερά και προσπαθούν να βρουν απόβλητα που έχουν ξεμείνει στα βάθη ψηλαφίζοντας.

Έπειτα, με την βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται στο έδαφος τα φέρνουν στην επιφάνεια.

«Βρίσκουμε πάρα πολλά απόβλητα, βρίσκουμε πλαστικά τα οποία δυστυχώς δεν διασπώνται. Υπάρχουν παρά πολλά μέταλλα που κάνουν οξειδώσεις. Το τραγικό που βλέπουμε, πέρα και από τα γυαλιά και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι ότι βρίσκουμε πάρα πολλές μπαταρίες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της εταιρείας MEPP, Σωτήρης Νικολάου που συμμετέχει στον καθαρισμό.

Στον βυθό του Θερμαϊκού βούτηξε ως εθελοντής δύτης και ο γνωστός παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Λάζαρος Παπαδόπουλος. «Ωραία η προσπάθεια να καθαρίσουμε τη θάλασσα αλλά από την άλλη είναι κρίμα που έχουμε τόσα σκουπίδια στη θάλασσα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και τόνισε πως «η θάλασσα είναι η ζωή μας και ειδικά εδώ στην Ελλάδα μας δίνει πάρα πολλά, οπότε πρέπει να τη σεβόμαστε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, δήλωσε έκπληκτος με τα όσα ανασύρθηκαν από τον βυθό του Θερμαϊκού και πρόσθεσε πως «για δεύτερη συνεχή χρόνια είμαστε περήφανοι που καθαρίζουμε τον Θερμαϊκό», ενώ διαμήνυσε πως ανάλογη δράση θα γίνει και στο μέλλον.