Μια άλλη γυναίκα ισχυρίστηκε, για πρώτη φορά, ότι βιάστηκε από τον μικρότερο αδελφό του Τέιτ, τον Τρίσταν- επίσης influencer με εκατομμύρια followers.

Οι αδελφοί Τέιτ, ηλικίας 37 και 36 ετών, αντιμετωπίζουν επί του παρόντος κατηγορίες στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων και σύσταση οργανωμένης ομάδας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών. Ο Άντριου Τέιτ κατηγορείται επίσης για βιασμό.

Εάν κριθούν ένοχοι, οι δύο άνδρες μπορεί να φυλακιστούν για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο ίδιοι αρνούνται σθεναρά τις κατηγορίες εναντίον τους.

Μετά από μερικά ραντεβού πήγε μαζί του στο σπίτι του

Ο Άντριου Τέιτ βρίσκεται σήμερα σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Ρουμανία. Εκτός από τις κατηγορίες που ήδη αντιμετωπίζει, οι εισαγγελείς εξετάζουν νέες κατηγορίες εναντίον του, μεταξύ των οποίων η σεξουαλική επαφή με ανήλικο και η εμπορία ανηλίκων. Και τα δύο αδέλφια ερευνώνται επίσης για την εμπορία 34 ακόμη γυναικών.

Τώρα, σε μια νέα εκπομπή του BBC Panorama, δύο Βρετανίδες που δεν εμπλέκονται με τη ρουμανική υπόθεση εναντίον των αδελφών Τέιτ, έδωσαν λεπτομερείς μαρτυρίες από πρώτο χέρι για υποτιθέμενο βιασμό και σεξουαλική βία από τον Άντριου Τέιτ. Οι ισχυρισμοί χρονολογούνται τουλάχιστον 10 χρόνια πριν, όταν ο Τέιτ ζούσε στο Λούτον.

Μια άλλη Βρετανίδα προέβη σε νέο ισχυρισμό για βιασμό του Τρίσταν Τέιτ, λέγοντας ότι έβαλε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της, καθώς τη βίαζε.

Η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) μας είπε ότι βγήκε με τον Άντριου Τέιτ στο Λούτον το 2013. Μετά από μερικά ραντεβού, λέει ότι πήγε μαζί του στο σπίτι του.

«Είμαι κακός άνθρωπος; Γιατί όσο περισσότερο δεν σου άρεσε, τόσο περισσότερο το απολάμβανα»

Ο Άντριου Τέιτ την ώρα της σύλληψής του

«Όσο περισσότερο δεν σου άρεσε, τόσο περισσότερο το απολάμβανα»

«Άρχισε να με φιλάει… και κοίταξε το ταβάνι και είπε: “Απλά συζητάω αν πρέπει να σε βιάσω ή όχι”. Από το πουθενά με άρπαξε από το λαιμό, με έσπρωξε στο πίσω μέρος του κρεβατιού και με στραγγάλισε εξαιρετικά δυνατά».

Η Άννα λέει ότι στη συνέχεια τη βίασε.

Λέει ότι μετά την επίθεση, ο Τέιτ της έστειλε ενοχλητικά μηνύματα κειμένου και φωνητικά σημειώματα σχετικά με το βιασμό και τη σεξουαλική βία.

«Είμαι κακός άνθρωπος; Γιατί όσο περισσότερο δεν σου άρεσε, τόσο περισσότερο το απολάμβανα», είπε σε ένα φωνητικό σημείωμα.

Σε ένα μήνυμα έγραψε: «Μου αρέσει να σε βιάζω».

Η Άννα λέει ότι προσπάθησε επίσης να περάσει το επεισόδιο στραγγαλισμού ως αστείο: «Είσαι σοβαρά τόσο προσβεβλημένη που σε στραγγάλισα λίγο;».

Όταν το BBC τον ρώτησε για τα μηνύματα, ο Τέιτ αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Πήγαμε στην κρεβατοκάμαρά μου…»

Το 2014, η Άννα μίλησε στην αστυνομία του Bedfordshire για την υποτιθέμενη επίθεση. Δύο άλλες γυναίκες προέβησαν σε παρόμοιες καταγγελίες και την έρευνα ανέλαβε η αστυνομία του Hertfordshire.

Το 2019, ο φάκελος στάλθηκε στην Εισαγγελία του Στέμματος, αλλά αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών.

Μια άλλη γυναίκα, την οποία αποκαλούμε Σιένα, περιγράφει μια παρόμοια ιστορία.

Λέει ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Άντριου Τέιτ πριν από μια δεκαετία στο Λούτον: «Τα πηγαίναμε πολύ καλά και ήπιαμε μερικά ποτά».

Λέει ότι είχαν αυτό που περιγράφει ως «ένα τυπικό one-night stand». Λίγους μήνες αργότερα, η Σιένα λέει ότι συνάντησε ξανά τον Τέιτ.

Ισχυρίζεται ότι αυτή τη φορά της επιτέθηκε.

«Πήγαμε στην κρεβατοκάμαρά μου… και αρχίσαμε να κάνουμε σεξ», λέει. «Τότε ήταν που έβαλε τα χέρια του γύρω από το λαιμό μου».

Η Σιένα λέει ότι πάλεψε για αέρα και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Όταν συνήλθε, λέει ότι εξακολουθούσε να κάνει σεξ μαζί της. «Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη», λέει. «Απλά θυμάμαι ότι πάσχιζα να πάρω αέρα… Ήταν βιασμός».

«Ένα από τα λευκά μάτια μου είχε γίνει εντελώς κόκκινο – προφανώς είναι αρκετά συνηθισμένο σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής κακοποίησης όπου υπήρξε στραγγαλισμός»

Ο Τρίσταν Τέιτ την ώρα της σύλληψής του

Προσπάθεια στραγγαλισμού

Το πρωί, λέει ότι είχε ένα κατακόκκινο μάτι. «Ένα από τα λευκά μάτια μου είχε γίνει εντελώς κόκκινο – προφανώς είναι αρκετά συνηθισμένο σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής κακοποίησης όπου υπήρξε στραγγαλισμός».

Ένας φίλος της Σιένα επιβεβαίωσε στο BBC ότι του μίλησε τότε για το περιστατικό. Λέει επίσης ότι είδε τον τραυματισμό του ματιού της.

Η Σιένα δεν πήγε στην αστυνομία και λέει ότι το έχει μετανιώσει.

Το BBC Panorama γνωρίζει για συνολικά πέντε γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο που λένε ότι στραγγαλίστηκαν από τον Τέιτ κατά τη διάρκεια του σεξ. Όταν του πήρε συνέντευξη τον περασμένο Ιούνιο, αρνήθηκε ότι στραγγάλισε ποτέ ή ότι έκανε σεξ με γυναίκα χωρίς τη συγκατάθεσή της.

«Ξέρω ότι δεν έχω κάνει ποτέ κακό σε κανέναν. Δεν είναι στη φύση μου να πληγώνω ανθρώπους», είπε.

Σε ένα βίντεο είπε ότι οι γυναίκες είναι «εγγενώς τεμπέλες»

Στο δεύτερο μισό της περασμένης δεκαετίας, ο Άντριου Τέιτ ξεκίνησε την άνοδό του στη διαδικτυακή φήμη.

Τα βίντεο του αυτοαποκαλούμενου μισογύνη στο YouTube και το TikTok, καθώς και οι αναρτήσεις του στο Twitter, του απέφεραν εκατομμύρια οπαδούς και ένα παγκόσμιο προφίλ. Κήρυξε ένα μήνυμα που απευθυνόταν σε αγόρια και νεαρούς άνδρες ότι οι γυναίκες πρέπει να κυριαρχούνται.

Σε ένα βίντεο, είπε ότι οι γυναίκες είναι «εγγενώς τεμπέλες» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις τις ρίζες σου στην πραγματικότητα και να μην είσαι σεξιστής».

Ο Τέιτ έχει ξεχωρίσει από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την επίδραση που είχε στη διάδοση του μισογυνισμού στο διαδίκτυο. Τα βίντεό του έδειχναν επίσης τον πλούσιο τρόπο ζωής που ισχυριζόταν ότι ζούσε στη Ρουμανία.

Ο Άντριου και ο Τρίσταν Τέιτ πιστεύεται ότι μετακόμισαν στη χώρα γύρω στο 2016. Διηύθυναν μια επιχείρηση webcamming στο Λούτον – όπου γυναίκες συνομιλούν και γδύνονται διαδικτυακά έναντι χρημάτων.

«75 γυναίκες δούλευαν γι’ αυτόν στο αποκορύφωμά του»

Η Ρουμανία έχει μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες webcam στον κόσμο, με πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα. Η μετακίνηση των αδελφών εκεί προφανώς είδε την επιχείρηση να απογειώνεται.

Κάποια στιγμή, ο Άντριου Τέιτ ισχυρίστηκε ότι έβγαζε 400.000 λίρες το μήνα από το webcamming και ότι «75 γυναίκες δούλευαν γι’ αυτόν στο αποκορύφωμά του».

Ωστόσο, όταν μίλησε στο BBC πέρυσι, υποβάθμισε αυτούς τους κομπασμούς, ισχυριζόμενος ότι ήταν υπερβολές και ψέματα. Η επιχείρηση ψυχαγωγίας ενηλίκων είναι το επίκεντρο της ποινικής υπόθεσης που ασκήθηκε εναντίον τους στη Ρουμανία.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι τα αδέρφια διακινούσαν γυναίκες στη χώρα – με άλλα λόγια, τις στρατολογούσαν, κανόνιζαν τη μεταφορά τους και παρείχαν διαμονή στο Βουκουρέστι με σκοπό την εκμετάλλευση. Δύο από τις γυναίκες που κατονομάζονται στη δικογραφία μεταφέρθηκαν στη Ρουμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια άλλη Βρετανίδα, η οποία δεν εμπλέκεται σε καμία από τις νομικές διαδικασίες, μίλησε στο Ranorama για την εμπειρία της από την εργασία της για τους αδερφούς Τέιτ. Είναι η πρώτη φορά που μίλησε δημόσια.

«Τα κορίτσια είχαν τα δικά τους δωμάτια»

Η Ντέιζι (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) λέει ότι το 2017 έβγαινε με τον Τρίσταν Τέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν εκείνος την ενθάρρυνε να εργαστεί για την επιχείρηση των αδελφών με τις κάμερες στο Βουκουρέστι. Ο Τρίσταν έκλεισε την πτήση της για το Βουκουρέστι.

Η Ντέιζι πήγε με δική της πρωτοβουλία, γνωρίζοντας και συμφωνώντας να εμπλακεί στην επιχείρηση με τις διαδικτυακές κάμερες. Περιγράφει ένα περιβάλλον ελέγχου όπου ζούσε και εργαζόταν μαζί με άλλους webcammers.

«Τα κορίτσια είχαν τα δικά τους δωμάτια, αλλά δεν ήταν ο προσωπικός τους χώρος. Τα πάντα ήταν του Τρίσταν και του Άντριου, τα υπνοδωμάτια στα οποία δούλευαν τα κορίτσια ήταν επίσης τα υπνοδωμάτια στα οποία κοιμόντουσαν τα αδέρφια». Υπήρχαν αυστηροί κανόνες για όλες τις γυναίκες, λέει η Ντέιζι, με σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους να παρακολουθείται.

Η περιγραφή αυτή επαναλαμβάνεται από μια άλλη γυναίκα, η οποία επίσης μίλησε στο BBC.

«Του είπα όχι 10 με 15 φορές… δεν ήθελα». Εκείνος έβαλε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της και τη βίασε, λέει. Η Ντέιζι δεν έχει αναφέρει τον ισχυρισμό της στην αστυνομία

Έφοδος των αστυνομικών στο σπίτι των αδερφών Τέιτ στο Βουκουρέστι

Έλεγχος και χειραγώγηση

Η Ραλούκα λέει ότι ήταν στα βιβλία των Tates το 2021. Ισχυρίζεται ότι ο «έλεγχος και η χειραγώγηση» έπαιζαν πρωταρχικό ρόλο στο επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Τα περισσότερα από τα μοντέλα που εργάζονταν για τους Tates «έβγαιναν μαζί τους», σύμφωνα με τη Ραλούκα. Προσθέτει ότι ορισμένες από αυτές ήταν γυναίκες που έφεραν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές λένε ότι έχουν καταθέσεις από τρεις γυναίκες που περιγράφουν ότι αισθάνονταν «ελεγχόμενες» από τους αδελφούς. Στο φάκελο της υπόθεσης, ορισμένες από τις γυναίκες λένε ότι δεν τους επιτρεπόταν να βγουν από το σπίτι «μόνες τους».

Όταν ο Άντριου Τέιτ μίλησε στο BBC πέρυσι, αρνήθηκε τέτοιους ισχυρισμούς και ισχυρίστηκε ότι οι γυναίκες δούλευαν για τον εαυτό τους. Είπε ότι ο ρόλος του ήταν απλώς να τις «βοηθήσει να βρουν έναν εικονολήπτη».

Λίγες ημέρες μετά την άφιξή της στη Ρουμανία, η Ντέιζι λέει ότι χώρισε με τον Τρίσταν Τέιτ, αλλά ισχυρίζεται ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να προσπαθήσει να κάνει σεξ μαζί της.

«Του είπα όχι 10 με 15 φορές… δεν ήθελα». Εκείνος έβαλε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της και τη βίασε, λέει. Η Ντέιζι δεν έχει αναφέρει τον ισχυρισμό της στην αστυνομία.

Το BBC μίλησε με έναν από τους φίλους της, ο οποίος λέει ότι αφού η Ντέιζι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αναστατωμένη και του είπε ότι ο Τρίσταν Τέιτ ήταν βίαιος μαζί της σεξουαλικά.

Κατάσχεση της περιουσίας τους, κοντά στο Βουκουρέστι

Τα νομικά προβλήματα των αδερφών Τέιτ έχουν βαθύνει φέτος

Εκτός από τις υπάρχουσες κατηγορίες στη Ρουμανία και τη νέα έρευνα που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, αντιμετωπίζουν μια σειρά από νομικές απειλές και αλλού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αστυνομία του Μπέντφορντσάιρ έχει ξεκινήσει διαδικασίες έκδοσης και κατά των δύο αδελφών με κατηγορίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, που χρονολογούνται από το 2012 έως το 2015. Καμία από αυτές δεν συνδέεται με τις γυναίκες με τις οποίες μίλησε το BBC.

Και σε μια αστική υπόθεση που ασκήθηκε από την αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης, ένας δικαστής αναμένεται να αποφανθεί τον επόμενο μήνα σχετικά με το αν οι αδερφοί Τέιτ οφείλουν εκατομμύρια απλήρωτους φόρους για τις διαδικτυακές επιχειρήσεις τους.

Η Σιένα και η Άννα μηνύουν τώρα τον Άντριου Τέιτ και η υπόθεσή τους πρόκειται να εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Μαζί με άλλες δύο γυναίκες, τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Εκείνος σκοπεύει να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς.

Πέρυσι ο Άντριου Τέιτ είπε στο BBC: «Ανυπομονώ να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ανυπομονώ να διαδοθεί η αλήθεια σε όλο το BBC ότι ο Άντριου Τέιτ κρίθηκε αθώος επειδή δεν έκανα ποτέ κάτι κακό».

*Με στοιχεία από bbc.com