Η Ελβετία ανακηρύχθηκε η καλύτερη χώρα στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με νέα έρευνα. Στην κατάταξη, που δημοσιεύθηκε από την έκθεση του U.S. News & World’s στην ετήσια κατάταξη των καλύτερων χωρών, 15 ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν στις 25 πρώτες θέσεις, η ανατολική και νοτιοανατολική Ασία κατέλαβαν τέσσερις θέσεις, η Μέση Ανατολή δύο θέσεις, ενώ η Βόρεια Αμερική και η Ωκεανία κατέλαβαν από δύο θέσεις.

Η ανάλυση, που διεξήχθη με την εταιρεία υπηρεσιών μάρκετινγκ και επικοινωνιών WPP και το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έλαβε τις απόψεις περισσότερων από 17.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να αξιολογήσει πόσο καλά κατατάχθηκε κάθε έθνος σε κατηγορίες όπως η δύναμη και η πολιτιστική επιρροή.

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Ελβετία, η οποία βρίσκεται πάνω-πάνω στον πίνακα σχεδόν κάθε χρόνο από το 2017. Στην έκθεση αναφέρεται ότι ενισχύθηκε από αξιοσημείωτες επιδόσεις σε τρεις τομείς: Η ποιότητα ζωής, η  επιχειρηματικότητα και ο κοινωνικός σκοπός.

Η Ιαπωνία, η οποία ανέβηκε τέσσερις θέσεις σε ένα μόνο έτος, ήταν στη δεύτερη θέση για την υψηλή κατάταξή της στις κατηγορίες επιχειρηματικότητας και μετακίνησης. Παραδόξως, οι ΗΠΑ κατατάχθηκαν στην τρίτη θέση των καλύτερων χωρών, δύο θέσεις πάνω από την προηγούμενη κατάταξή τους. Συγκεκριμένα, ήρθε στο νούμερο 1 για τη δύναμη και την ευελιξία, στο νούμερο 2 για την επιχειρηματικότητα και στο νούμερο 3 για την πολιτιστική επιρροή.

Το top 10 αναλυτικά:

  1. Ελβετία
  2. Ιαπωνία
  3. ΗΠΑ
  4. Καναδάς
  5. Αυστραλία
  6. Σουηδία
  7. Γερμανία
  8. Ηνωμένο Βασίλειο
  9. Νέα Ζηλανδία
  10. Δανία

*Πηγη: Daily Mail