Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θα ανέβαινες; – Αυτές οι κυλιόμενες σκάλες σε βουνό στην Κίνα είναι τρομακτικές

Θα ανέβαινες; – Αυτές οι κυλιόμενες σκάλες σε βουνό στην Κίνα είναι τρομακτικές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανέβει ένας άνθρωπος σε ένα βουνό. Ωστόσο στην Κίνα επέλεξαν τον πιο ξεκούραστο, κατασκευάζοντας κυλιόμενες σκάλες 350 μέτρων.

Όσοι αποφασίζουν να ανέβουν σε ένα βουνό το κάνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πέρα ότι θέλουν να θαυμάσουν τη θέα, την ίδια ώρα είναι και μια «αναμέτρηση» με τον εαυτό τους, να τσεκάρουν αν μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι ένα «παιχνίδι» αντοχών και άσκησης και όχι μια βόλτα στο εμπορικό με κυλιόμενες σκάλες.

Ωστόσο, πλέον, φαίνεται ότι η ανάβαση ενός βουνού δεν είναι τόσο δύσκολη όσο την έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Τουλάχιστον σε ορισμένα βουνά.

Πρόσφατα, στην Κίνα κατασκευάστηκε η μεγαλύτερη κυλιόμενη σκάλα, η οποία σε πάει σχεδόν στην κορυφή του βουνού Τιάνμου της επαρχίας Τσετσιάνγκ. Οι σκάλες έχουν μήκος 350 μέτρων, ενώ το κόστος κατασκευής τους έφτασε τα 2,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι σκάλες αφήνουν τους επισκέπτες περίπου 300 μέτρα από την κορυφή – μέτρα τα οποία θα πρέπει να τα περπατήσουν. Μάλιστα, τους χειμερινούς μήνες ψεκάζονται με ειδικό υγρό για να μην παγώνουν.

@adventureul Is this the future of hiking?! 🎥: Newsflare #adventure #travel #china #mountain ♬ original sound – UNILAD Adventure

Παλαιότερα, ο μοναδικός τρόπος για να ανέβει κανείς στο βουνό ήταν με τα πόδια, καλύπτοντας μια απόσταση τριών χιλιομέτρων σε περίπου 50 λεπτά. Τώρα, οι επισκέπτες χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να φτάσουν στην κορυφή, πληρώνοντας κάτι περισσότερο από 4 δολάρια για την είσοδο.

«Η αρχική μας σκέψη ήταν να φτιάξουμε ένα τελεφερίκ. Ωστόσο, η καμπίνα δέχεται συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών, ενώ οι κίνδυνοι είναι πολλοί περισσότεροι» δήλωσε ένας υπάλληλος του γραφείου τουρισμού της επαρχίας Τσετσιάνγκ.

Ωστόσο, η κατασκευή των κυλιόμενων έχει προκαλέσει και αρκετές αντιδράσεις. Από τη μια είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτές οι «ευκολίες» καταστρέφουν την εμπειρία της αναρρίχησης από την άλλη είναι αυτοί που τονίζουν ότι έχουμε γίνει πολύ τεμπέληδες ως άνθρωποι.

Only in

O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024