Βραβεύονται στο Βατικανό με Βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι: Ανδρέας Γεωργίου, Κούλης Νικολάου και Βάνα Δημητρίου, ενώ Βραβείο Κινηματογράφου – Θεάτρου (Κατηγορία Νέων) θα απονεμηθεί στον 10χρονο Ανδρέα Χριστοδούλου από την Κύπρο.

Η τιμητική εκδήλωση και οι βραβεύσεις

Το Ίδρυμα “VEXILLUM” & Τα Διεθνή Βραβεία VEXILLUM SCIACCA” έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Τελετή Βραβεύσεων Διεθνών Προσωπικοτήτων που θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana στην πόλη του Βατικανό – οδός Urbano VIII, 16 – Ρώμη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία του Εξοχότατου Καρδιναλίου Raymond Leo Burke Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος «Vexillum», καθώς και εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Το Διεθνές Βραβείο Κινηματογράφου – Θεάτρου θα απονεμηθεί στον μικρό Ανδρέα Χριστοδούλου

Ένα νεαρό ηθοποιό με σύνδρομο Down, ενώ το Διεθνές Βραβείο Κινηματογράφου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα αποδοθεί στους Ανδρέα Γεωργίου, Κούλη Νικολάου και Βάνα Δημητρίου που αποτελούν ένα από τα πιο επιτυχημένα τρίο στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση, γνωστό για τη δημιουργία δημοφιλών σειρών που έχουν κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών.

Η συνεργασία τους έχει οδηγήσει σε πολλές επιτυχίες.

Η απόφαση των δημιουργών να συμμετέχει ο μικρός Ανδρέας στην επιτυχημένη σειρά Famagusta καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία και το σεβασμό τους σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και συνιστά ένα σημαντικό μήνυμα, παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι.

«Η ένταξη του μικρού Ανδρέα, ενός παιδιού με σύνδρομο Down, στη σειρά «Famagusta» αποτελεί ένα ισχυρό κοινωνικό και ανθρωπιστικό μήνυμα.

Μέσα από την παρουσία του, η σειρά προωθεί την αποδοχή και την ένταξη ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τη σημασία της διαφορετικότητας.

Ο ρόλος του μικρού Ανδρέα δεν είναι μόνο συγκινητικός, αλλά και εκπαιδευτικός, καθώς ευαισθητοποιεί το κοινό για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με σύνδρομο Down.

Με αυτόν τον τρόπο, η σειρά συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας πιο συμπεριληπτικής και ανθρωπιστικής κοινωνίας.

Συγχαρητήρια στους εξαιρετικούς δημιουργούς της σειράς και στον μικρό Ανδρέα» αναφέρει η Ελληνίδα Γενική Γραμματέας των Βραβείων Vexillum Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη.