Με έκτακτη ανακοίνωση του, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αναστέλλει για μια μέρα τον αγιασμό στα σχολεία λόγω του κινδύνου εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων όπως αναφέρει.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου:

«Με γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των δημοτών και ειδικότερα των μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων, εν όψει της τέλεσης του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με απόφαση δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 11/9, λόγω των προβλεπόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το σχετικό επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το βράδυ της Τρίτης 10.09 μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11.09 2024, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Ως εκ τούτου, με σκοπό την  αποφυγή της επικινδυνότητας στις μετακινήσεις μαθητών/τριών, γονέων και κηδεμόνων, αναβάλλεται η τελετή του Αγιασμού στα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο Αγιασμός θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, ώστε η τελετή να τύχει των συνθηκών που της αρμόζουν και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές να τη βιώσουν με χαρά και λαμπρότητα».

*φωτογραφία αρχείου