Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να καλείται να αποφασίσει τον οδικό χάρτη για το έκτακτο συνέδριο και την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου-ας προέδρου. Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης η οργάνωση της παρουσίας του κόμματος της Κουμουνδούρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του, πρότεινε την  πραγματοποίηση εκλογών το αργότερο έως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (02-03/11).

Σενάρια πως ο Κασσελάκης εξετάζει την ίδρυση κόμματος

Ο βουλευτής Χανιών αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Τόνισε, ωστόσο, ότι ακούγονται σενάρια ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτεται τη δημιουργία νέου κόμματος.

Εκλογές στις αρχές Νοεμβρίου

«Πρέπει να επουλωθεί η κατάσταση μας. Φυσικά και μπορεί να είναι (σ.σ. ο Κασσελακης) υποψήφιος. Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα» εκφράζοντας την ελπίδα του ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Παράλληλα ζήτησε «να δεσμευτούν όλοι για ενότητα» και κατέθεσε την πρόταση οι εσωκομματικής εκλογές να είναι το πρώτο ΣΚ του Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να είναι ξανά υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που βουλευτές οι οποίοι στήριζαν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου. Υπερ του τάχθηκε η κ. Κασιμάτη, βουλευτίνα Πειραιά, την ώρα που ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς δήλωνε ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος ο Παύλος Πολάκης.