Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σύγκρουση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βουλή – Στο επίκεντρο το βούλευμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Σύγκρουση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βουλή – Στο επίκεντρο το βούλευμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Σκληρή κριτική στην δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών στηλιτεύοντας το βούλευμα σύμφωνα με το οποίο δεν βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ ΕΥΠ και Predator.

Νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βουλή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στηλίτευσαν το βούλευμα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που δεν βρίσκει συσχέτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του παράνομου λογισμικού Predator.

«Εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όφειλε, ως είχε υποχρέωση, να ενημερώσει επωνύμως και αναλυτικά τον ελληνικό λαό. Έτσι έπρεπε να κάνει κατά την άποψή μου και δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πρόβλημα εδώ», ανέφερε ο Γιώργος  Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης.

Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε πως δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο που να συνδέει το κακόβουλο λογισμικό predator με την ΕΥΠ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Πυρά Μάντζου και Ηλιόπουλου

Στο αίτημα όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

«Γιατί η ΝΔ δεν συνέπραξε στο αίτημα; σε μια υπόθεση που πλήττει θεμέλια δημοκρατίας, όταν αρχηγός κόμματος υπουργοί, αρχηγοί ΕΔ στελέχη Αστυνομίας, συνεργάτες πρωθυπουργού, όλοι παρακολουθούνται. Μας λέει εδώ ότι όλα έγιναν καλώς, τρεις περίεργοι ιδιώτες, 2:39, ερήμην κυβέρνησης και ΕΥΠ έκαναν παρακολουθήσεις. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό σε μια δημοκρατία που γιόρτασε 50 χρόνια αγώνων και θυσιών», είπε ο κ. Μάντζος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νέας Αριστεράς σημείωσε:

«Ήταν υπό παρακολούθηση αστυνομικός που έλεγχε το κινητό Καραϊβάζ, αυτών που εξέταζαν οικονομικές σχέσεις Λαβράνος που είχε σχέση με Δημητριάδη. Τον θυμάστε; Για όλα αυτά λέτε πλημμελήματα! Αλήθεια; η παρακολούθηση ηγεσίας στρατού σε δημοκρατική χώρα είναι πλημμέλημα; δεν ντρέπεστε να λέτε αυτές τις βλακείες; η κατασκοπεία είναι πλημμέλημα; μπορείτε να έρχεστε και να λέτε ότι ανοησία θέλετε με νοοτροπία χιλίων πιθήκων».

Στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για τις παρεμβάσεις στον κώδικα ποινικής δικονομίας.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, οι Κασσελακικοί και ο Αλέξης Τσίπρας

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ το παρασκήνιο στα άδυτα της Κουμουνδούρου είναι ήδη πλούσιο. Τα τρία στρατόπεδα και ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024