Τη σημασία της ενότητας εντός του κόμματος και της αποφυγής εσωτερικών αντιπαραθέσεων, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμψει και να ανακτήσει τη δυναμική του, υπογράμμισε το στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι η πορεία του κόμματος τον τελευταίο χρόνο δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς η μείωση της εκλογικής του βάσης είναι ανησυχητική, παρά την πτώση της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωπαϊκές εκλογές.

«Ανάγκη για αναθεώρηση της στρατηγικής»

Κατά την αναφορά του στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών, ο Ζαχαριάδης ανέφερε ότι, «παρά την πτώση της Νέας Δημοκρατίας κατά 13 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την ευκαιρία και παρουσίασε δική του πτώση. Το κόμμα σημείωσε μείωση της εκλογικής του βάσης, από το 36% στο 15%, κάτι που αναδεικνύει την ανάγκη για αναθεώρηση της στρατηγικής».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε την ανάγκη για επανασύνδεση με τους πολίτες, που ενδέχεται να έχουν απογοητευτεί, και για την ανάπτυξη μιας σαφούς πολιτικής γραμμής που θα επικεντρώνεται στα κοινωνικά προβλήματα και θα προβάλλει κριτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, καλείται να αναπτύξει ένα σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θέτει η τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

«Η διαχείριση των εσωτερικών κρίσεων, η οικονομική κατάσταση του κόμματος και οι πολιτικές θέσεις για σημαντικά θέματα όπως η δημόσια παιδεία και οι διεθνείς συμμαχίες είναι κρίσιμα σημεία για την επόμενη περίοδο», τόνισε.

Συμπεριέλαβε και την κριτική για την αποτελεσματικότητα της ηγεσίας του κόμματος, ενώ έθεσε ζητήματα που αφορούν την πολιτική φιλοσοφία και τα προγραμματικά ζητήματα.

«Στόχος η επαναφορά σε ηγετική θέση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας»

Επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραμένει βουλευτής και ενεργός στο ευρωπαϊκό πεδίο, δεν έχει διορίσει διάδοχο, και ότι οι αποφάσεις για τη νέα ηγεσία του κόμματος θα πρέπει να διασφαλίσουν την πολιτική συνοχή και την προώθηση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος.

Τέλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ένα κόμμα που ενσωματώνει τις αρχές και τις αξίες του, με στόχο την επαναφορά του σε ηγετική θέση στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.