Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, δύο μέρες μετά την καθαίρεσή του από τη θέση του προέδρου ο Stefanos μαθαίνω ότι έχει καταφύγει στο σπίτι του στις Σπέτσες που αποτελούν το ιδανικό σκηνικό μετά από έναν τόσο βάναυσο χωρισμό! Οι πληροφορίες μου λένε πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά στο μυαλό του. Από το να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία μέχρι να επενδύσει σε μπουρλοτοκάραβα, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει για να κάνει Κούγκι την Κουμουνδούρου που του φέρθηκε τόσο άδικα – και βάρβαρα θα προσθέσω εγώ, γνωρίζοντας τι σου είναι κατά βάθος οι πλεμπαίοι!

Eδώ Παππάς

Μεταφέρω τα λόγια της Ντιντής, όπως της τα μετέφερε η κυρία Δορκοφίκη-Σπένσερ που έχει σπίτι μια ρούγα παραπέρα απ’ αυτό του πρώην προέδρου, όπως της τα μετέφερε η υπηρετριά της που τα έχει με την ξαδέρφη του συντηρητή της γούρνας του σπιτιού που ζει ο Stefanos – ξέρετε, αυτή που ορισμένοι κακοήθεις βάφτισαν πισίνα! Άκου πισίνα! Τόσο μιζεροζηλιάρηδομπιχλαίοι είστε, τόσα ξέρετε. Να σας πάει ο Stefanos σε πισίνα στο Αμέρικα που θα γυρίζεται εντός της η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τόσο μεγάλη! Η Ντιντή λοιπόν μου είπε ότι ο Stefanos είναι έξαλλος πρώτα και κύρια με τον Νίκο Παππά!

Μοίρα

Απορώ. Γιατί έχει τόσο μένος με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας που ο ίδιος διόρισε πριν από λίγο καιρό; Η Ντιντή μού λέει πως ο Stefanos αισθάνεται πως ο Παππάς ήταν εκείνος που τον πούλησε στη μυστική ψηφοφορία και η διαφορά πήγε στα ύψη! Όλοι εκτιμούσαν πως η ψηφοφορία θα ήταν αμφίρροπη και πως η πρόταση μομφής δεν θα περνούσε. Βέβαια, τούς ζώσανε τα φίδια – τους συνεργάτες του πρώην προέδρου – όταν στην πρώτη ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν με διαφορά υπέρ των αντιπάλων, 122-86. Γι’ αυτό και μες στα μαύρα μεσάνυχτα άρχισαν τα τηλέφωνα και τις επαφές ενόψει της επόμενης, κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής. Alea jecta est όμως, και αλίμονο για τον Stefanos, η μοίρα του είχε ήδη σφραγιστεί!

Σύστημα

Η μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, στην περίπτωση που αποφασίσει να κατέβει ξανά υποψήφιος, είναι ότι δεν θα έχει τη στήριξη του Ιζνογκούντ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, αλλά ούτε και του Παύλου Πολάκη. Ένα σύστημα δηλαδή που πέρυσι το καλοκαίρι απογείωσε τον πρώην πρόεδρο γιατί αν περίμενε από τη βάρκα και τον ναύαρχο θα είχε μείνει με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν είμαι κόρη στρατιωτικού, αλλά στη ζωή πρέπει να λέμε τα πράγματα τσεκουράτα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην παραμυθιάζεται το αγόρι μου και την ξαναπατήσει. Φράξιες τον στήριξαν στην εκλογή του, κομματικοί στρατοί σαν έτοιμοι από καιρό έκαναν αγώνα για πάρτη του….

Ανυπαρξία

Εγώ πάντως λυπάμαι εκείνα τα μέλη που έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του ώστε να πάρει έγκριση στην ΚΕ πέρυσι. Για ένα χρόνο αισθάνθηκαν κάποιοι, πώς έχουν εξουσία, ότι είναι μέσα στα πράγματα. Τώρα θα επανέλθουν στη ζοφερή πραγματικότητα της ανυπαρξίας τους πριν τον Stefanos.

Νέο κόμμα;

Μαθαίνω τέλος ότι ο Stefanos θα μιλήσει εντός των ημερών – ίσως και σήμερα, μου είπαν, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όλα τα social media θα πάρουν φωτιά! – και θα αποκαλύψει τις προθέσεις του. Πολιτικοί του φίλοι του έχουν εισηγηθεί να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος – δεν θα είναι ευρωπαϊκό παράδοξο, το έπραξε προ μηνών, με εξαιρετικά τα πρώτα αποτελέσματα, στη Γερμανία η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, όταν διέσπασε το Die Linke!

Ανοιχτά όλα

«Γιατί να μείνεις» του είπαν «για να τσακώνεσαι με τον Σπίρτζη και τον Ραγκούση;». Είναι μία άποψη κι αυτή! Όταν ρώτησα να μάθω τι πιθανότητες υπάρχουν να φύσει από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μου είπαν «40% – 60%»! Μάλιστα εκτιμούν – κι όχι αβάσιμα, λένε – πως υπάρχουν 9 – 10 βουλευτές που θα τον ακολουθήσουν. Δηλαδή θα μπορεί να διαθέτει το status της κοινοβουλευτικής ομάδας με όλες τις προνομίες, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης

Εχει πάντως καλαμπούρι το τελευταίο μέτρο του υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη, που αφορά την κατάταξη των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων στις άγονες περιοχές Α΄ και Β΄ κατηγορίας. Εχουν ενεργοποιηθεί τοπικοί βουλευτές, υπουργοί και υφυπουργοί, έτσι ώστε τα νοσοκομεία της εκλογικής τους περιφέρειας να ενταχθούν στην Α΄ κατηγορία, διότι είναι υψηλότερο το επίδομα. Τελευταίο επεισόδιο, αλλά όχι έσχατο, ήταν η περίπτωση του νοσοκομείου Μεσσηνίας – μία περιοχή που κάνει πολιτικά τζιζ… – το οποίο εντάχθηκε στη Β΄ κατηγορία. Δεν τα κάνουν αυτά τα πράγματα στην Καλαμάτα!

Στην Καλαμάτα…

Εκεί λοιπόν βγήκαν οι γιατροί και ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να παραιτηθούν από το δημόσιο. Ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μίλτος Χρυσομάλλης – που ανήκει στο πολιτικό κλίμα, το λέω ευγενικά, του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά – «βγήκε στα κόκκινα». Σήκωσε το τηλέφωνο και είχε τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον φίλο μου τον Αδωνι. Τα βρήκαν λέει στο τέλος. Αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι βέβαιος. Σκεφτείτε ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα. Εγώ προσωπικά τον λυπάμαι….

Οι γιατροί

Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Ηρθε και η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, που αποκαθηλώνει πλήρως την συγκεκριμένη. Για την οποία είναι τόσο περήφανη στην κυβέρνηση! Λέει πως έκαναν 14 μήνες να το νομοθετήσουν – κι άντε το νομοθέτησαν. Υποστηρίζουν οι γιατροί πως το επίδομα που θα δοθεί στους ειδικευόμενους γιατρούς για τις άγονες περιοχές,, είναι χαμηλότερο από αυτό που παίρνουν οι αγροτικοί γιατροί για τις ίδιες περιοχές! Ε, ρε γλέντια….

Να οργανωθούμε παιδιά

Εν τω μεταξύ η «σεμνή παράσταση» στην ΔΕΘ ολοκληρώθηκε. Και τώρα, λέει, τα 45 μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή. Μάλιστα. Σωστό είναι! Τα αναμένω….

Η αποχή

Όμως – κι αυτό είναι η μόνη αλήθεια – ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, έστω κι αν η δύναμη του έχει συρρικνωθεί. Πρόκειται για έναν συνδυασμό του «νόμου της αδράνειας» και την «απέχθεια του κενού». Τα δύο βασικά κόμματα της κεντροαριστεράς «βουρλίζονται». Η κοινωνική διαμαρτυρία έχει … «αποχωρήσει» από τον δρόμο. Και η κοινωνική αντιπολίτευση είναι «οχυρωμένη» στην αποχή! Δεν πρόκειται για πολιτικό παράδοξο, αλλά για μία ιδιότυπη συμπεριφορά, που εκδηλώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στον υπάρχον!

Only in

O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024