Το περίγραμμα των θέσεών του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ περιέγραψε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. «Βλέπω ότι υπάρχει κλίμα επιστροφή προς το ΠΑΣΟΚ» τόνισε και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας». Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με «τη σημειακή αύξηση των ποσοστών» του ΠΑΣΟΚ που το καθιστά μικρομεσαίο κόμμα ή ακόμη και μικρό κόμμα. Όπως συμπλήρωσε «ανοίγει ένας νέος κύκλος] και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει μια «ευρύχωρη πολυσυλλεκτική παράταξη.

«Στις εσωκομματικές εκλογές θα έλθουν άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης, προσθέτοντας πως «Όσοι θέλουν να ηγηθούν του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον». «Η πλειοψηφία των πολιτών κουράστηκε από τον κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να δουν ποιος θα τον κερδίσει» είπε για να συμπληρώσει ότι είναι μη αναστρέψιμη η φθορά του κ. Μητσοτάκη. Ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως «Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να καρπωθεί τη φθορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι «οι πολίτες δεν βλέπουν το ΠΑΣΟΚ που ξέρουν». Εξάλλου, όπως εξήγησε σε άλλο σημείο δε γίνεται να έχει απώλεια 1 εκατ. ψήφων η ΝΔ, σημαντική φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να χάνει 100.000 ψηφοφόρους.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Αναφορικά με τα κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κράτος να ρυθμίσει την αγορά και να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια».

Ένα από τα μέτρα τα οποία προκρίνει έχει να κάνει και με τη μείωση του ΦΠΑ, με τον ίδιο να τονίζει ότι «στην Πολωνία μειώθηκε ο πληθωρισμός τρόφιμων 19 μονάδες και στην Ισπανία 10 μονάδες». Μάλιστα, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε και σε μια πρόταση: Να βάλουν τα σούπερ μάρκετ σε κάθε προϊόν μια ταμπέλα με τριπλή τιμή. Σε αυτή θα εμπεριέχεται η τιμή αγοράς από τον παραγωγό, η τιμή πώλησης με τον ΦΠΑ και η τιμή πώλησης χωρίς τον ΦΠΑ, προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες το τι ισχύει με τις τιμές

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος σημείωσε πως  «Η Ελλάδα ακολουθεί το μοντέλο που την χρεοκόπησε, κάνοντας λόγο για «λογιστικές αλχημείες που βασίζονται τα πρωτογενή πλεονάσματα». Ο κ. Κατρίνης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το ιδιωτικό χρέος παραμένει αρρύθμιστο και οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα.

Φορολόγηση υπερκερδών

Επίσης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθότι έχουν τεθεί εκτός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επί το πλείστον, ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην αγορά

Ακόμη, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των υπερκερδών και στις τράπεζες, οι οποίες έχουν υπερκέρδη λόγω των αυξημένων επιτοκίων, των προμηθειών και των χρεώσεων.

Παράλληλα, κατήγγειλε και την καρτελοποίηση στην αγορά, σημειώνοντας ότι 3 πετυχημένες έρευνες πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με τις τιμές με τη ΝΔ να την…κρατά υποστελεχωμένη.

Επιπρόσθετα, συμπλήρωσε ότι «όλες οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν είναι λύση, είναι ασπιρίνη», ενώ σε άλλο σημείο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση στα τρόφιμα, αναφέροντας: «Η Ελλάδα οδεύει και σε διατροφική εξάρτηση αλλά ούτε γι’ αυτόν τομέα ενδιαφέρεται η ΝΔ».

Πηγή ΟΤ