Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αδειάζει η κλεψύδρα, επί ποδός τα επιτελεία των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αδειάζει η κλεψύδρα, επί ποδός τα επιτελεία των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Αντίστροφα μετρούν στο ΠΑΣΟΚ, για τις εσωκομματικές τους εκλογές - Η προεκλογική μάχη εντείνεται, με τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος να συνεχίζουν με περιοδείες την εκστρατεία τους

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, του οποίου οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε περίπου έναν μήνα – στις 13/10.

Εν τω μεταξύ, κατά τα ευρήματα δημοσκόπησης που έκανε η εταιρεία «To the point» για λογαριασμό της «CRETA Τηλεόραση», ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην πρόθεση ψήφου 32,8% και έπεται ο Χάρης Δούκας με 26,3%.

Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 14,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 13%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 3,4%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,8% και ο Γιάννης Κανελλάκης με 1%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» αποκρίθηκε 6,4% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά στα ζευγάρια του δευτέρου γύρου, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα, στην περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ο δήμαρχος Αθηναίων περάσουν στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 43,8% και ο Χάρης Δούκας 37,6% στην πρόθεση ψήφου

Το ποσοστό των αναποφάσιστων να ανέρχεται στο 12,2%, ενώ το 6,4% δήλωσε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σε περιοδείες οι υποψήφιοι

Εν τω μεταξύ, οι υποψήφιοι συνεχίζουν με περιοδείες την προεκλογική εκστρατεία τους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από την Κοζάνη την ανανέωση της εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του προκειμένου, όπως είπε, να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.

«Στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου δεν επιλέγετε τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά πως θα κυβερνήσουμε την πατρίδα στο μέλλον, γιατί το τρένο είναι πια στις ράγες. Μπήκε με πολύ μεγάλο κόπο όσο κι αν κάποιοι θέλουν να το υποτιμήσουν», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στέλνει μήνυμα ελπίδας και πολιτικής αλλαγής τόνισε από την Έδεσσα ο Χάρης Δούκας.

«Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που εσείς θα εκλέξετε, θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας όποτε και αν γίνουν εκλογές και θα αλλάξουμε την κατεύθυνση της χώρας», επεσήμανε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν την επαναφορά τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, που είναι και αυτός υποψήφιος, παρουσιάζοντας στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμά του με τίτλο αναγέννηση.

«Αυτό, απαιτεί ένα ειδικό είδος πολιτικού. Διότι, τα πρώτα προνόμια που θα μοιράσει είναι τα δικά του και τα πρώτα συστήματα λογοδοσίας, θα αφορούν τον ίδιο. Αυτό, φέρνω στο τραπέζι», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτές οι εκλογές θα πρέπει να αναδείξουν τον επόμενο πρωθυπουργό. Την επόμενη μέρα των εκλογών να υπάρχει προσωπικότητα που μπορεί να αναμετρηθεί και να νικήσει το αντίπαλο κόμμα», ανέφερε από την πλευρά της η ανθυποψήφιά του, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Δίνω πολιτική μάχη αρχών και αξιών για το ΠΑΣΟΚ που δεν συμβιβάζεται με τη θέση του συγκυβερνήτη με τη ΝΔ για το ΠΑΣΟΚ που πλέον πάει για να γίνει κυβέρνηση», σημείωσε ο επίσης υποψήφιος Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Επόμενος κρίσιμος σταθμός για τους υποψηφίους, είναι η συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο, οι Κασσελακικοί και ο Αλέξης Τσίπρας

Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ το παρασκήνιο στα άδυτα της Κουμουνδούρου είναι ήδη πλούσιο. Τα τρία στρατόπεδα και ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024