Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Κούρσα για δύο δείχνει νέα δημοσκόπηση – Ποιος επικρατεί στα ζευγάρια του δεύτερου γύρου

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Κούρσα για δύο δείχνει νέα δημοσκόπηση – Ποιος επικρατεί στα ζευγάρια του δεύτερου γύρου

Ο νικητής των ζευγαριών του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Ποιοι δύο προηγούνται, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας προηγούνται, σύμφωνα με ευρήματα νέας δημοσκόπησης, στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού θώκου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας «To the point» για λογαριασμό της «CRETA Τηλεόραση», ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην πρόθεση ψήφου 32,8% και έπεται ο Χάρης Δούκας με 26,3%.

Ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 14,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 13%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 3,4%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,8% και ο Γιάννης Κανελλάκης με 1%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» αποκρίθηκε 6,4% των ερωτηθέντων.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Ο νικητής των ζευγαριών του δεύτερου γύρου

Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο δήμαρχος Αθηναίων περάσουν στον δεύτερο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, το 43,8% και ο Χάρης Δούκας το 37,6%, με το ποσοστό των αναποφάσιστων να ανέρχεται στο 12,2%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» είπαν 6,4%.

Νίκος Ανδρουλάκης εναντίον Χάρη Δούκα

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κλήθηκαν να απαντήσουν και στα ενδεχόμενα ζευγάρια που θα σχηματιστούν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ανάμεσα σε Ανδρουλάκη – Γερουλάνο και Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου. Και στα δύο ενδεχόμενα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης βγαίνει νικητής με ευρεία διαφορά.

Στο ζευγάρι Άννας Διαμαντοπούλου – Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκεντρώσει 50,2%, ενώ η πρώην υπουργός 31%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 11,1% των ερωτηθέντων και 7,8% λένε «δεν απαντώ».

Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στην Άννα Διαμαντοπούλου

Στο ζευγάρι Παύλου Γερουλάνου – Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκεντρώσει 49,1%, ενώ ο βουλευτής Α’ Αθηνών 31,2%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν 12,8% των ερωτηθέντων και 6,9% λένε «δεν απαντώ».

Νίκος Ανδρουλάκης απέναντι στον Παύλο Γερουλάνο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό των θετικών – αρνητικών γνωμών που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το υψηλότερο ποσοστό με 65,4% θετικές γνώμες συγκεντρώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 61,6% θετικές γνώμες, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Χάρης Δούκας με 54,6% θετικές γνώμες.

«Τι γνώμη έχετε για τα πρόσωπα»

Όσον αφορά για το εάν επιθυμούσαν οι ερωτηθέντες να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το 42,6% απαντά «Ναι», το 42,1% αποκρίνεται «Όχι» ενώ το 15,3% λέει «δεν απαντώ».

«Θα θέλατε να αλλάξει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;»

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 28 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην ΕΔΕΚΑΠ.

Only in

O Στέφανος διαλογίζεται στις Σπέτσες, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024