Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι έξι της τελικής ευθείας – Η μάχη των υπογραφών και τα μηνύματα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οι έξι της τελικής ευθείας – Η μάχη των υπογραφών και τα μηνύματα

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές. Αναμένεται η επίσημη ανακήρυξή τους από την ΕΔΕΚΑΠ

Στην τελική ευθεία της εσωκομματικής εκλογικής μάχης εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μετά τη χθεσινή κατάθεση υπογραφών των υποψηφίων στην ΕΔΕΚΑΠ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συνολικά κατατέθηκαν πάνω από 62.000 υπογραφές από τους υποψηφίους που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, «προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου».

Πλέον, η ΕΔΕΚΑΠ θα προχωρήσει στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η εκλογική μάχη έχει οριστεί για τις 6 και 13 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να

Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 υπογραφές μελών και 171 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στην εκλογική μάχη του 2021 όπου είχε αναδειχθεί πρόεδρος του Κινήματος είχε καταθέσει 20.000 υπογραφές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο, που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο.

«Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας», ανέφερε.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά».

Το βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη:

Εκατό υπογραφές μελών της ΚΠΕ από τον Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ  – Κινήματος Αλλαγής, αριθμός διπλάσιος του 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του Κινήματος.

Όπως επισημαίνει το επιτελείο του δημάρχου, «έχουν συλλεχθεί πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του Χάρη Δούκα. Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Δείτε τα ονόματα των 100 υπογραφόντων για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα εδώ.

Στιγμιότυπο από περιοδεία του Χάρη Δούκα

Μία… πάνω από 14.000 ο Κατρίνης

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.001 υπογραφές στην ΕΔΕΚΑΠ, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του αμέσως μετά πως «αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους 14.000 πολίτες που υπέγραψαν και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου».

Τόνισε επίσης πως «η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμη μου. Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου. Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα».

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Κατρίνη:

Πάνω από 8.200 υπογραφές η Γιαννακοπούλου

Από την πλευρά της η βουλεύτρια Β’2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 8.286 υπογραφές μελών.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, συνεχίζει τις περιοδείες της σε όλη την επικράτεια. Μετά τη Θεσσαλονίκη, σήμερα θα επισκεφθεί την Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία και θα συναντήσει στελέχη του μέλη του Κινήματος.

Στιγμιότυπο από περιοδεία της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Λίγο κάτω από 8.000 υπογραφές ο Γερουλάνος

Ο εκπρόσωπος του βουλευτή Α’ Αθηνών Παύλου Γερουλάνου κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 7.962 υπογραφές.

Παράλληλα παρουσίασε χθες στη Θεσσαλονίκη το σχέδιό του για την, όπως ανέφερε, «Αναγέννηση της Πατρίδας». Απαντώντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και την ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Παύλος Γερουλάνος καυτηρίασε το σύνθημα «Ελλάδα 2027» του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται, ότι χωρίς σημαντικές μεταρρυθμίσεις σήμερα στην κοινωνία, την οικονομία και τη διοίκηση της χώρας, μας οδηγεί σε μια νέα κοινωνική, πολιτική και οικονομική περιπέτεια. Τώρα, είναι η ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε εμείς, για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα».

Ο Παύλος Γερουλάνος στη χθεσινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη

Στις 7.000 υπογραφές η Διαμαντοπούλου

Η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητά της.

Σε χθεσινή ανάρτηση, η Άννα Διαμαντοπούλου -παραθέτοντας βίντεο από τη συγκέντρωσή της στην Αθήνα, με αφορμή τα 50ά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «ένιωθες ότι κάτι καινούργιο γεννιέται, ότι η κοινωνία, οι προοδευτικοί πολίτες, αλλά κυρίως οι νέες και οι νέοι που γέμισαν την ιστορική αίθουσα, ήρθαν γιατί ελπίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να φέρει τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε:

Ο Κανελλάκης δεν κατέθεσε τις υπογραφές

«Δεν θα κάνω χρήση των 5.000 χιλιάδων υπογραφών που έχω συλλέξει για να πάρω την έγκριση για την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», είχε υποστηρίξει χθες ο Γιάννης Κανελλάκης με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ, επικαλούμενος λόγους προσωπικών δεδομένων.

Όπως επισήμανε ο Γιάννης Κανελλάκης στην επιστολή του, δεν θα κάνει χρήση των υπογραφών «για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», ζητώντας, ωστόσο, να ανακηρυχθεί ως υποψήφιος.

Only in

O Στέφανος διαλογίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τις πληγές, γιατροί στα κάγκελα φωνάζουν για τα επιδόματα της πλάκας απ’ τη ΔΕΘ

Στην Κουμουνδούρου και στις επιλογές του Κασσελάκη έχει στραφεί το πολιτικό ενδιαφέρον – Κακό μπελά έχει βρει ο Αδωνις με τα επιδόματα αγόνου κι οι γιατροί αποδομούν το μέτρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024