Ο αρχηγός της εθνικής Βελγίου Κέβιν Ντε Μπρόινε, εξέφρασε την πικρία του μετά τη χθεσινή (9/9)  ήττα (2-0) από τη Γαλλία στο Nations League, προκαλώντας προβληματισμό, συζητήσεις, αλλά και φόβους για πιθανή του αποχώρηση.

Σε συνέντευξή του μετά τον αγώνα, ο 33χρονος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι αμφισβήτησε το επίπεδο των συμπαικτών του, αλλά επίσης την τακτική και τις επιλογές του προπονητή του Ντομένικο Τεντέσκο.

«Είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας που αμφισβητείται. Υπάρχουν παίκτες που δεν εκπλήρωσαν τον ρόλο τους», είπε στη φλαμανδική τηλεόραση VTM. «Αν δεν είσαι αρκετά καλός, πρέπει να δώσεις τα πάντα, κάτι που κάποιοι δεν το κάνουν, μπορώ να δεχτώ ότι δεν είμαστε πλέον στο επίπεδο του 2018 (όταν το Βέλγιο τερμάτισε τρίτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο), αλλά τα πράγματα είναι απαράδεκτα», συνέχισε ενώ τα βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ντε Μπρόινε έκανε ανάλογα σχόλια στα αποδυτήρια.

Σε μια άλλη απεικόνιση της πικρίας του, σε εικόνες που μεταδίδονται από την τηλεόραση RTL, φαίνεται να λέει πολλές φορές στον τεχνικό διευθυντή Φράνκι Βερκότερεν «Ik stop» («σταματάω»).

Αρκετά για να σπείρουν σύγχυση σχετικά με το μέλλον του στην εθνική, με τα ΜΜΕ να φοβούνται μια πρόωρη αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας.

Επισκεπτόμενος σήμερα (10/9) ένα νοσοκομείο παίδων στις Βρυξέλλες ο Κέβιν ντε Μπρόινε δήλωσε απλώς ότι «κοιμήθηκε λίγο» και ότι «δεν ήταν ούτε το μέρος ούτε η ώρα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο».

Περιτριγυρισμένος από αστέρια στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ντε Μπρόινε δεν κρύβει πάντα την απογοήτευσή του που περιβάλλεται από παίκτες με χαμηλότερη ποιότητα στην εθνική ομάδα, ενώ το Βέλγιο παρέμεινε χαμηλά στα δύο τελευταία τουρνουά, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και Euro 2024.

Ο μέσος της Σίτι, ο οποίος έχει 107 συμμετοχές για 30 γκολ με την εθνική ομάδα, έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2010. Αυτή τη στιγμή είναι ο έβδομος Βέλγος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία.

Ήδη θυμωμένος με τον τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά που γύρισε την πλάτη του στους «Κόκκινους Διαβόλους», ο προπονητής Ντομένικο Τεντέσκο θα πρέπει τώρα να βρει τις λέξεις για να πείσει τον αρχηγό του να συνεχίσει την περιπέτεια μέχρι το 2026 με την προοπτική να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ο Κέβιν είναι νικητής, είναι φυσιολογικό να απογοητεύεται, αλλά δεν φοβάμαι την αποχώρησή του», αντέδρασε ο Ιταλογερμανός προπονητής.